Afvalracer Carla: “Het kost mij steeds minder moeite om bepaald eten te laten staan.”

Foto: De Afvalrace

“Feestmaand” december is aangebroken. Een maand met bijzondere en extra gezellige dagen. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en niet te vergeten de verjaardag van onze jongste dochter die 1 jaar wordt.

Eerste “test”

Bij het schrijven van deze blog, heb ik er net een erg gezellige dag op zitten met de familie. Vandaag hebben wij Sinterklaas gevierd bij “opa & oma”. Uiteraard met het intact houden van de maatregelen, wat prima te doen was. Het was een geslaagde dag!

Lekkere “snaai”hapjes

Van te voren was ik wel benieuwd hoe en/of ik mezelf in het “gareel” zou kunnen houden met allerlei lekkere dingen op de tafels. Nu moet ik zeggen… dit is prima gegaan. Ik heb buiten veel rauwkost en een appel, tien pepernoten mogen eten van mezelf en… jaja en netjes de chips en chocolade-pepernoten laten staan!

Ook thuis is het natuurlijk Sinterklaas. We hebben allerlei lekkernijen in huis gehaald en ook hier kan ik (tot nu toe) goed van af blijven. En geloof me.. dit was mij in het verleden NOOIT gelukt! Trots, weer wat bereikt!

Wat is er nu anders?

Dat is een hele goede vraag, waar ik geregeld aan denk. Waarom lukte dit mij in het verleden nooit….. en nu wel? Ik ben veel bewuster van wat ik eet en waarom ik iets eet. De voedings-app levert hier een grote bijdrage aan. Ik heb nu een hele stevige houvast. Het scheelt ook dat mijn suikerspiegel niet enorme pieken geeft, waardoor je ook minder honger hebt en minder last krijgt van de wel bekende “snaai”momenten. Het kost mij daardoor steeds minder moeite om bepaald eten te laten staan. En wat ik eet, daar geniet ik nu ook extra van. Het is nu niet meer het eten, om het eten! Wat voorheen geregeld gebeurde…

Groetjes Carla

Carla wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen