Indian summer 2018

Foto: Edwin van den Heijkant

Fietsen is het middel om je kop leeg te maken na een intensieve werkdag. Wat een geluk dat Breda zoveel moois heeft te bieden voor de eenzame fietser. Breda is een geweldige stad om te wonen. Het buitengebied een heerlijke plek om doorheen te fietsen. Dat kan op de racefiets maar ook op de crosser.

Met de keuze voor de crosser is het parcours op deze zonnige en midweekse nazomerdag snel gemaakt. Via het landgoed Wolfslaar het Ulvenhoutse bos in. Daarna de afslag Valkenberg nemen.  Pfoeh, hoe zit het ook alweer. Wil graag naar de Strijbeekse hei maar weet niet precies welke afslag. Ach wat. Ga hier links. Mooi bospad. De herfst doet zijn werk. Liggen al een hoop bladeren op het pad wat het fietsen leuker maakt. Uiteindelijk kom ik op een bekend beklinkerd pad terecht. Deze moet ik hebben.

Nu de provinciale weg Ulvenhout-Chaam oversteken en op naar de Strijbeekse heide. De omstandigheden zijn fantastisch. Het is tegen zessen en het avondzonnetje schijnt flets door de bomen. De temperatuur is nog dik boven de 20 graden en dat halverwege oktober. Het zand is mul dus dat is nog even flink zweten. De droogte heeft toegeslagen in dit prachtige gebied. De vennetjes staan droog. Het lijkt wel een Afrikaanse savanne.

Het is onwerkelijk om hier in je uppie doorheen te crossen. Er is helemaal niemand! 100% genieten dus. Moet nu wel op weg naar huis. De zon verdwijnt langzaam achter de bomen. De eerste voortekenen dat de herfst toch echt aanstaande is. Nog even aftoppen in het Mastbos. Dat is snel bereikt via het mooie Markdal. Ook in het Mastbos is het verlaten en gortdroog. Genoeg uitdagend bosparcours voor de laatste inspanningen op de crosser.

Wat een heerlijk fietsritje is dit in mijn achtertuin. Optimaal genoten van het buiten spelen vlak bij huis. Breda wat ben je toch mooi. Je verbaast me iedere keer weer in elk seizoen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen