Gaat Nederland straks op slot? (column)

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Terwijl ik aan het koord van het rolgordijn trek, komt er steeds meer zonlicht de slaapkamer binnen. Zondagochtend. Normaal gesproken een dag waarop gesport wordt of een lange wandeling wordt gemaakt.
Vandaag blijven we binnen. Wij wel.

Niet veel later ontvang ik een NL alert op mijn mobiele telefoon. Of we alsjeblieft alle adviezen van het RIVM willen opvolgen! Dat wil onder andere zeggen; afstand houden. Liefst 1,5 meter. Overal, dus ook buiten op straat.

Het advies is er om het coronavirus zo min mogelijk de kans te geven zich te verspreiden. Het virus verspreidt zichzelf natuurlijk niet, wij verspreiden het. Als we ons allemaal aan het advies zouden houden, op 1,5 meter afstand van elkaar blijven, dan lukt het om verspreiding van het virus te stoppen.

Ook al voel je je kerngezond, binnen blijven is het beste in deze tijd. Zo kan je zelf ook niet zo snel ziek worden, maar besmet je anderen in ieder geval niet. En, dat is wel zo sociaal. Sterker nog, wellicht voorkomen we met z’n allen een lockdown als we ons gewoon aan de adviezen van RIVM houden.

Het hele weekend binnen zitten saai? Er zijn volop dingen die je kunt doen. Haal eens een oud bordspel uit de kast of haal eens een doos van zolder en ga eens door die spullen die je hebt liggen. Ruim het huis op, doe die ene klus, werk een paar uurtjes in de tuin of voor de creatievelingen knutsel iets leuks in elkaar.

Je hebt nu ook tijd om iets lekkers te bakken of uitgebreid te koken. Films en series worden al eerder op Netflix en Disney+ geplaatst zodat je deze ‘binnen-zit-dagen’ binge-watchend door kunt komen.

Afstand houden zodat we levens kunnen redden, we kunnen dit!

Column door Claudia Sieben

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen