Zomerse theaterbak in haven Breda

Op dit moment maakt is de afterparty bezig van Breda Drijft. Net zoals vorig jaar zit het weer mee. De sfeer zit er nu al helemaal in.

Wat ooit drie jaar geleden begon met 300 mensen is nu uitgegroeid tot een groot feest. Volgens organisator en eigenaar van Bootje Varen Marijn van Dijke doen er dit jaar 2000 mensen mee. “Dat zijn ongeveer 800 boten”, aldus Marijn. “En voor de afterparty bij CafĂ© Binnen hebben we 1500 kaartjes verkocht.” Bekijk de foto’s: deel 1 en deel 2.

1 km dobberen

De route loopt gaat van de haven naar het Spanjaardsgat. “De route is 1 km lang. Snelle peddelaars doen er zo’n 3 uur over, anderen 4 uur.” Aan de kant en op het water zijn 50 vrijwilligers in de weer, aangevuld met diverse Ehbo-posten en boten van de reddingsbrigade. “De file met boten is enorm. Auto’s kunnen er niet meer door”, vertelt Marijn.

Vier incheckpunten

Deelnemers kunnen op vier punten inchecken. “We werken samen met een aantal horecagelegenheden samen zoals onder andere Zwart, een restaurant bij de haven waar je kunt ervaren hoe het is om te eten als je helemaal niets ziet. In het donker dus. inchecken is tot drie uur mogelijk.

Breda Drijft editie 3

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen