Chassé Cinema: The lady in the van

Foto: Sony Pictures Classics

Vanaf donderdag 28 juli te zien in Chassé Cinema: ‘The lady in the van’. Met in de hoofdrol Maggie Smith, de 81-jarige Britse actrice met een imposant palmares. We kennen haar onder andere van de Harry Potter en Sister Act films.

Deze week gaat ook de Braziliaanse film ‘Neon Bull’ in première. Daarnaast is er een nieuwe editie van Docuzomer met de film ‘The land of the enlightened’, van de Belgische filmmaker Pieter-Jan de Pue. Tijdens de Gay & Lesbian Summer Film Festival is de film ‘Inside the Chinese closet’ te zien, het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in Shanghai.

The lady in the van | vanaf 28 juli

Het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd (Maggie Smith), een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett (Alex Jennings) in Londen… en er vervolgens vijftien jaar lang bleef wonen. Gebaseerd op het gelijknamige boek en toneelstuk. Bekijk de trailer

Neon Bull | vanaf 28 juli

Iremar werkt in de traditionele rodeo stallen in het Noordoosten van Brazilië waar hij samen met een cowboy te paard een grote stier bij zijn staart probeert te vangen. Maar achter deze stoere werkzaamheden van Iremar schuilt een man die een rustig en eenzaam leven leidt. Terwijl hij met de stieren van stad naar stad reist, droomt hij ervan kledingontwerper te worden.

Docuzomer: The land of the enlightened | ma 1 augustus

Fictie en documentaire lopen naadloos in elkaar over in deze verbluffende cinematografische reis naar de schoonheid van het door oorlog geteisterde Afghanistan. Pieter-Jan De Pue’s debuut ‘The Land of the Enlightened’ is bekroond met twee prijzen op het Tarkovsky Festival in Rusland.

Gay & Lesbian Summer Film Festival: Inside the Chinese closet | wo 3 augustus

Andy en Cherry gaan op zoek naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk en een kind. Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen, maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die ‘zoektocht’ blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht.

Ticketinformatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 25 juli online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op (076) 530 31 31. Op donderdag 28 juli geldt de premièreprijs voor de vroege avondvoorstelling, met uitzondering van Filmthuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen