En plein public op vrijdag 2 september naar Hoge Vucht

Foto: Jeroen Koevoets

Op vrijdag 2 september strijkt festival En Plein Public neer in de wijk Hoge Vucht. De festivaldag start om 17.00 uur met Verre Vriend kindervoorstelling ‘Villa Verdraaid’ van Wietske Vogels. Welkom in de magische wereld van Villa Verdraaid. Waar tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels op ieder moment op stop kan worden gezet…

Om 18:00 uur is het tijd voor de #buurtquiz met Breda’s Portret & Fotochallenge 2016 van Stichting Nieuwe Veste. Aansluitend wordt een kringfoto gemaakt van alle aanwezigen. Ook treden de jonge podiumtalenten van Kunstbende en Festival 39Graden op. Laat je door hun mooie, krachtige en soms ontroerende podiumkunsten verrassen!

Om 19:00 uur begint Goede Buurvoorstelling ‘Tijdens een heel bijzondere tijd’. Bewoners uit Hoge Vucht maakten met theatermaker Juup Luijten in samenwerking met Zomerproject CTRL-F een voorstelling in, voor en mét de bewoners van Hoge Vucht. Drie kinderen die in de zomervakantie rondhangen bij een kunstobject op het grasveldje bij hen in de buurt, vragen zich af of dit wel mag. Dat je er bijvoorbeeld op zit en of dat wel de bedoeling is. Moet kunst altijd een bedoeling hebben, moet je kunst mooi vinden of kan kunst ook gewoon ontzettend in de weg staan als het zomer is en als je je verveelt?

Rond 20:00 uur speelt avondvoorstelling ‘Leaving Normal’ van theatergezelschap Woest. Zij nemen je mee op een belevenisparcours die balanceert op de grens van theater en dans, humor en tragedie. Uitgerust met een muziekdoosje in je handen ga je op pad en belandt je van de ene ogenschijnlijk normale, in de volgende absurde situatie.

Om 21:00 uur speelt de band T-side. Vier jongeren die graag muziek maken. Zij spelen vooral popmuziek, covers vanaf de jaren 50/60 tot en met nu, maar brengen ook eigen nummers ze ten gehore.

Rond zonsondergang start de Verre Vriend film, geselecteerd door de filmkenners van IDFX. Een desolate wereld in een sciendefiction parallelle toekomst van 1997. De eenzame tiener genaamd “The Kid” zoekt naar relikwieën van weleer wanneer hij bevriend raakt met een mysterieus meisje. Als zij gekidnapt wordt, moet The Kid zijn ultieme lot onder ogen komen…

Ook kan worden genoten van een hapje, drankje of ijsje en van de animatiefilms van het talent van de St. Joost kunstacademie afgewisseld met werk van cursisten van Stichting Nieuwe Veste.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Meer informatie op www.enpleinpublic.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen