Sluit de vakantie mooi af!

Foto: Asja Vossen

Weer of geen weer, in het laatste weekend van de grote vakantie vermaak je je prima:

  • Braderie in het Ginneken. Van 31 augustus t/m 4 september lang bruist de wijk Ginneken van de feestelijkheden. Jaarmarkt, straattheater, kunstmarkt, Plein Air aan de Mark, brakkenbraderie, kunst-, hobby- en curiosamarkt en alle dagen live muziek. Alweer de 48e editie van de braderie Ginneken met jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers. Tijdens De Braderie is het ook kermis in Ginneken.

 

  • BUT-Filmfestival. Van 31 augustus t/m 4 september vindt bij het Chasse een BUTFF plaats voor de liefhebber van B-films, Undergroud en Trash. Afwijkende, bizarre en grensverleggende absurde films. Geen zuivere koek dus. Wie durft dit aan? Behalve films ook dichters, kunst, muziek, performance en nog veel meer. De verwachte hoofdgast van het BUTFF is de Italiaanse regisseur Enzo G. Castellari. BUTFF laat de meest experimentele, afwijkende, bizarre, grensverleggende en absurde films zien. Het festival trekt als een magneet undergroundmakers en liefhebbers uit de hele wereld aan.

 

  • Outdoor Brabant met WK Vierspan. Outdoor Brabant organiseert van 31 augustus t/m 4 september het grootste outdoor paardensportevenement van ons land en is dit jaar gastheer voor het FEI WK Vierspannen. Het WK bestaat uit dressuur op donderdag en vrijdag, de marathon op zaterdag en de vaardigheidsproef op zondag. Verder worden ook de nationale spring- en dressuurrubrieken afgewerkt. Er is nog meer te doen, zo is er een Outdoor Fair, een Outdoor Brabant Vrouw & Zo en de After Summer Lounge.

 

  • Redhead Day. Tijdens de jaarlijkse Redhead Days van 2 t/m 5 september komen roodharigen uit meer dan 80 landen naar de binnenstad van Breda. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen). Het festival begint met een Kick-off op vrijdagavond. Het hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, wanneer er 50 activiteiten (bekijk het programma) worden georganiseerd: van lezingen en exposities tot modeshows en speeddates. Er is muziek en er zijn tal van activiteiten voor kinderen. Niet te missen is de fotoshoot in de vernieuwde Willemstraat, afgelopen editie gingen er ruim 1700 redheads samen op de foto. Een hele happening! Kijk hier voor het programma.

Redheaddays Breda 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen