Weekendagenda met Breda Barst en BredaPhoto

Foto: David Z. Adank

Komend weekend kun jij weer volop genieten. Hier onze top 5

  • BredaPhoto Van 15 t/m 30 oktober worden op diverse locaties in Breda tentoonstellingen, boekpresentaties, workshops, rondleidingen en lezingen gehouden. Op binnen- en buitenlocaties in het stadscentrum en het hippe gebied Belcrum exposeren meer dan zeventig internationaal befaamde fotografen en opkomende talenten. Het thema van BredaPhoto 2016 is YOU. Meer informatie.

 

  • Breda Barst Op 17 en 18 september barst het los in het Valkenbergpark. De twintigste editie van Breda Barst wordt gevierd met twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, spectaculaire performances, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten. Welke bands kun je dit jaar verwachten?  Dewolff, Birth of Joy, The Brahms, Indian Askin en Hansome Poets en nog veel meer. Het is gratis! Bekijk hier het hele programma.

 

  • De Tien van ’t Aogje Toch liever iets sportievers? Ga dan op 18 september naar deze hardloopwedstrijd aan de Haagse Markt in Princenhage. Meer informatie is te vinden op www.detienvantaogje.nl

12:30 uur: 5 km prestatieloop
13:25 uur: 10 km wheelers 13:30 uur: 10 km wedstrijdloop
14:45 uur: 10 km prestatieloop
16:30 uur: Familieloop

Ook voor de wielrenfans zijn er twee evenementen.

  • Lichtsloepenparade Op zaterdag 17 september zullen booteigenaren hun boot prachtig versieren en op unieke wijze verlichten tijdens de lichtsloepenparade. Rond 20.00 uur vertrekt de parade van prachtig verlichte sloepen vanaf de Wilhelminabrug richting de Haven.
  • Open dag bij de Afvalservice aan de Slingerweg. Altijd al benieuwd geweest wat er met ons afval gebeurt? Kom dan zaterdag naar de afvalservice van de gemeente aan de Slingerweg. Ook voor de kleintjes is dit een leuk uitje. Er is een springkussen en daarna kun je poffertjes eten. Parkeren kan bij NAC, daar staat een pendelbus. Of kom lekker op de fiets.
  • JEUGD: Lose Control.  Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen en dat betekent natuurlijk dat Lose Control ook weer terug is! De allervetste artiesten als Pat Baker, de beste techno dj van Breda en omstreken, Jack Shirak, producer van de megahit Drank & Drugs, maar hij werkte ook samen met Ali B en Maan. Dan volgt Tommy Walker. Hij stond dit jaar weer op Ultra Miami en komt de dag van Lose Control terug van zijn tour in Azië! We sluiten de avond af met Joshua J. Joshua opende dit jaar Dancetour Breda en gaat superhard met zijn producties! Zorg dat je er tot het einde bij bent, want dit wil je niet missen! De kaarten zijn alleen te koop bij Mezz. Leeftijd 12 t/m 15 jaar. Zaal open 20.00 uur, toegang tot 21.30 uur, binnen is binnen. Alcoholgebruik wordt niet getolereerd, alcoholcontrole aan de deur. Bestel hier je tickets.

Bekijk de Go Kids Breda tips en de Stappen & Shopen agenda. Heb je een tip, laat het ons weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen