OnderstroomBreda presenteert Harpp & FOPAW

Foto: Anton Coole

Na theater Avenua de vorige keer is op 7 oktober het café van Electron het podium. Op deze avond wordt er een nieuwe definitie van muziek neergezet. Harpp mixt blues, jazz, rock en wat niet meer tot een cocktail die naar meer smaakt.

FOPAW tapt uit een ander vaatje. Mixt stoner-metal met psychedelica tot een ware hippie metal. Beide bands uit België dus garantie voor een super avond kunnen we je wel geven. Harpp (BE) rock, jazz en blues in één & FOPAW (BE) psychedelische stoner-metal (= hippie metal)

Zaal open 21.00 uur, Aanvang 22.00 uur. Toegang 7,50 | Online voorverkoop 6,00 | Studenten 5,00

Garage rock? Psychedelica? Aggressive jazz-blues? Well, labels bestaan niet meer. Geïnspireerd door 60’s en 70’s rock ’n roll en bluesrock, 90’s garagerock en hedendaagse jazz staat Harpp garant voor snedige nummers die tegelijk ruimte laten voor improvisatie en uitgesponnen instrumentale stukken. Ondertussen brachten ze hun eerste EP ‘Sun White Sun’ uit. Géén idee wat daar in Dendermonde in het pompwater zat toen de jongens van Harpp besloten om op eigen houtje een EP te maken, maar er zijn meer artiesten die daarvan een flinke slok moeten nemen.

FOPAW (vanaf 23:15 uur)

Dit is de afkorting van Future Old People Are Wizards. De quote zou afkomstig zijn uit de hilarische animatie reeks ‘Family guy’. Geeft al aan dat er met een stevige knipoog naar de muziek geluisterd kan worden. Stijn Vanmarsenille (Elefant, Drums Are For Parades, Maya’s Moving Castle en Waldorf) op gitaar en zang. Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle,…) op keys en zang en achter de drums vinden we Sylvester Vanborm (Wallace Vanborn). Mooi stel. Stoner-rock met psychedelische trekken. Stevige muziek die niet hard wordt gespeeld als het geen toegevoegde waarde heeft. Tussendoor en na afloop is er Arjan die de muziekplaatjes op de draaitafel legt.

Wie is OnderstroomBreda

Wij vinden dat over smaak niet valt te twisten, maar over het aanbod in Breda wel. Meer informatie op de website en Facebook.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen