Onthulling van ‘De Koninginnen’

Foto: Tom Claassen

Op zaterdag 9 oktober wordt rond 15:00 uur het kunstwerk ‘De Koninginnen’ in Oranje Zuid onthuld. De initiatiefnemers, de Gemeente Breda en kunstenaar Tom Claassen hebben ruim 2 jaar gewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk op het rond-point van de Wilhelminastraat.

De officiële onthulling wordt gedaan door wethouder Boas Adank (Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte), presentator Nick Nielsen (bekend van Telekids Wonder School), kunstenaar Tom Claasen en de Bredase brandweer. De leeuwinnen verwijzen naar de vrouwelijke vorsten van Nederland.
Kunstwerk Tom Claassen

Feestelijke onthulling circus

Om 14.00 uur start een evenement rondom de onthulling van het kunstwerk op het grasveld van de Parkstraat, genaamd ‘Circus de Koninginnen’. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden zoals: pony rijden, een clown die ballonnen maakt, een springkussen, suikerspinnen en schminken. Verschillende winkeliers in de omringende straten zullen hun deuren speciaal openen tijdens deze dag en zich op een speciale manier presenteren.

Over het kunstwerk

In het hart van Oranje Zuid, op de kruising van de Wilhelminastraat en de Ginnekenweg, gaat het gebeuren. Het rond-point krijgt een hart van goud. Waar het nu nog enigszins leeg is, zullen twee goudkleurige, twee-meter grote kunstwerken van Tom Claassen in een lantaarnpaal komen te hangen. Om dit bijzondere project genaamd ‘De Koninginnen’, te financieren, is €75.000 euro bij elkaar verzameld door de initiatiefnemers bij onder andere het Mondriaan fonds, de Gemeente Breda en verschillende ondernemers uit Oranje Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen