Aftellen naar 2e Beek Live

Foto: Beek Live

De Drie Linden in Prinsenbeek is eind oktober wederom de locatie voor live muziek van singer-songwriters en band die overwegend uit de regio komen.

Beek Live is twee jaar geleden opgezet met de gedachte om eigenwerk bands en muzikanten een (groot) podium te bieden

Op weg naar een traditie

Er zijn van die evenementen die zo snel mogelijk een traditie moeten worden. Eén ervan is Beek Live. De 2e editie van dit gratis avondfestival staat weer voor de deur. Zaterdagavond 29 oktober laten dertien eigenwerk bands en singer-songwriters hun kunsten weer zien op één van de drie podia in De Drie Linden. Het festival met muziekstijlen uiteenlopend van stevige rock tot pop, van Ierse folk tot reggae/ska en van metal tot singer-songwriters, belooft ook nu weer een waar spektakel te worden. Het succesvolle evenement van vorig jaar met bijna 1000 bezoekers krijgt daarmee een waardig vervolg.

Zowel de vele muziekliefhebbers uit Prinsenbeek en omstreken, als de bands en muzikanten, waren extreem te spreken over de eerste editie. Dat bleek wederom nadat de inschrijving voor dit jaar was geopend. Het animo was overweldigend, aldus de organisatie. “We hebben 85 aanmeldingen mogen ontvangen, uit binnen- en buitenland. Helaas hebben wij veel artiesten moeten teleurstellen, maar daardoor konden wij wel een fantastisch programma samenstellen”. De optredens zijn heel divers, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze een set hebben met voornamelijk eigen werk.

De Drie Linden wordt festivalterrein

De Drie Linden in Prinsenbeek wordt voor deze avond omgebouwd tot een waar festivalterrein met ruimte voor 1300 bezoekers. Het programma wordt verdeeld over drie podia waardoor meerdere bands gelijktijdig kunnen spelen en er voor alle muzieksmaken wat te doen is. Of je nu komt om hard mee te rocken, rustig naar de muziek te luisteren of om gewoon gezellig wat te drinken met vrienden: op Beek Live kan het allemaal. Op het festivalterrein bevinden zich meerdere bars, waarvan één speciale alleen de moeite waard is om voor langs te komen. Dat blijft echter nog even geheim. Daarnaast is er uiteraard ook voldoende te eten. De toegang tot het festival is gratis!

Uiteenlopende muziekstijlen

De organisatie hoopt weer veel liefhebbers te kunnen ontmoeten op 29 oktober om nog één keer de festivalzomer te beleven. Zij hebben hun best gedaan een gevarieerd en aansprekend programma te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld weer genieten van de dansbare electropop van Marvelious. De band was één van de hoogtepunten van Beek Live 2015. Of wat denkt u van singer-songwriter Merlijn Nash, die op dit moment deelneemt aan de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast zijn de jonge Bredase bands The Spvrk (pop-punk – winnaar Bredase pop-rock bandwedstrijd POB) en At First (rock-metal) van de partij. Uit Oosterhout komt Windup space met hun alternatieve rock. En verder o.a.: Indiepop van The Artificial, Soul van Rick Linzel, Reggea-Ska van The Koalaz en Ierse folk-rock van Squander Squad. De afsluiting van de avond is voor niemand minder weggelegd dan Gingerpig; één uit de buitencategorie voor Beek Live. De rockband staat garant voor een meeslepende performance. Gingerpig heeft in de afgelopen jaren een goede live reputatie opgebouwd en is inmiddels ook buiten Nederland een begrip voor liefhebbers. Het belooft een spetterende avond te worden, aldus de organisatie. Het volledige programma vind je op www.beeklive.nl.

optreden Beek Live in Prinsenbeek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen