Bredanaar Van den Bemd wint schrijfwedstrijd

Foto: Gert-Jan van den Bemd

Nadat de Bredase schrijver Gert-Jan Van den Bemd (52) op 18 oktober een bericht ontving dat hij op een shortlist stond voor de Aspe Award, kon afgelopen maandag de champagnefles open in Antwerpen.

Van den Bemd ontving de ASPE AWARD 2016 op de Boekenbeurs in Antwerpen, uit handen van Pieter Aspe. Pieter Aspe, auteur van 38 romans, organiseerde dit jaar voor de tweede keer de Aspe Award voor spannende verhalen van 1700 woorden. Er waren 166 inzendingen uit Nederland, België en Duitsland.

Zijn inzending ‘Belofte maakt schuld’ haalde de eerste prijs. Het verhaal gaat over een echtpaar dat elkaar een belofte heeft gedaan: als een van de twee ernstig ziek wordt, zal de partner meehelpen bij de beëindiging van het leven, maar de man kan zich daar niet aan houden. Hoe ver moet je in de liefde gaan? Een tweede vrouw raakt onbedoeld betrokken bij dit dilemma. Het verhaal is in een bundeltje verschenen.

Uit handen van Pieter Aspe (op de foto rechts) ontvang hij een cheque van 1500 euro. Aan de rechterzijde staat Herbert Flack, hoofdrolspeler van de Aspe tv-serie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen