Electron presenteert theaterparty en is-jouw-bed-ook-niet-iets-voor-mij show Untitled, 2017

Foto: Electron

Stichting Electron presenteert aanstaande vrijdag en zaterdag de door de Theaterkrant met vijf sterren beloonde voorstelling Untitled, 2017 door Nineties Productions.

De voorstelling is een eigentijdse interpretatie van TV Party, een ongescripte en ongestructureerde tv-show uit de jaren tachtig in New York. Als tegenhanger van de media en politiek van die tijd, nodigde de show kunstenaars en ondernemers uit die ruimte gaven aan elkaar en aan alles wat nog niet af was.

Verwacht in de Nineties versie performances, muzikale acts, live videobeelden, meeslepende verhalen, de terugkeer van jeugdhelden, een art race, community-drift en filosofische kaders. Een kakofonische en muzikale poging het onverenigbare te verenigen. Nineties Productions maakt momenteel een uitgebreide tour door Nederland en deed daarin eerder culturele broedplaatsen aan als Stadsschouwburg Amsterdam, Worm (Rotterdam), Kytopia (Utrecht) en Nest (Den Haag).

Teloorgang oude idealen en grote verhalen

Onze samenleving gelooft niet meer in oude idealen en grote verhalen. We nuanceren ons te pletter en proberen afstand te nemen van iedereen die meent de waarheid in pacht te hebben. Na alles met cynisme onderuit te hebben gehaald, denken we nu: “ieder z’n eigen ding”. Langzaam drijven we op onze wrakstukken steeds verder uit elkaar. Te midden van angst voor chaos en een teveel aan keuzes, dobbert onze lamgeslagen samenleving rond. Hoe komen we verder zonder land in zicht? Hoe komen onze wrakstukken weer samen?

Laten we stelling nemen en samen een vloot bouwen

Met Untitled, 2017 moedigt Nineties het publiek aan iets anders te doen dan de schouders op te halen. Om juist in deze ingewikkelde tijd toch stelling te nemen en niet bang te zijn deze later weer aan te moeten passen. Laten we samen een vloot bouwen, het onverenigbare verenigen, dan raken we vanzelf wel aan wal. Samen met het publiek proberen we de wereld van nu te duiden en koers te bepalen. Untitled, 2017 is een theater party die het midden houdt tussen een concert, theatervoorstelling, video art, beeldende kunst en een talkshow. Dit is niet de ver-van-mijn-bed show, maar de is-jouw-bed-ook-niet-iets-voor-mij show!

Treed binnen in een kakofonische wereld van performances, muziek, (historische) speeches, (live) videobeelden en interviews gespeeld en gemaakt door de muzikale spelers Yannick Noomen, Marius Mensink, Annelinde Bruijs en Lucas Kramer. Untitled, 2017 is de vierde voorstelling van Nineties Productions, bestaande uit Anne Maike Mertens, Yannick Noomen en Floor Houwink ten Cate. Eerder maakten zij Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine (2013), Naar Bukowski (2015) en We Are Here (2016).

Credits:

Spel/muziek: Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink & Yannick Noomen | Regie: Anne Maike Mertens | Dramaturgie: Floor Houwink ten Cate | Vormgeving: Carmen Schabracq | Productie: Mara Aronson | Coproductie: Paradiso Melkweg Productiehuis. Ondersteund door Stadsschouwburg Amsterdam. Met dank aan Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

  • Data: vrijdag 24 en zaterdag 25 maart;
  • tijd: 21.00-23.00 uur;
  • locatie: Kopse Kant van Electron, Speelhuislaan 171 te Breda;
  • prijs: €12,50 online ticketverkoop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen