De Marathon boeit van start tot finish

Foto: Diana Voeten

De Marathon is een theaterbewerking van een van de meest succesvolle, gelijknamige Nederlandse film.

Gisteren mocht Breda Nieuws genieten van de voorstelling en dat deed het!

Het verhaal

Gerard (John Buijsman), Nico (Dennis Willekens), Kees (Michiel Nooter) en Leo (Kees Boot)– vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef (Gürkan Küçüksentürk), oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal met een lach en een traan!

Het binnenkomende publiek had zijn best gedaan zich één te voelen met de musical. In plaats van keurig opgedirkt het theater binnen te treden, kwam het publiek binnen in sportieve outfits.
Zelfs het personeel van het theater stond met sportshirts achter de balie.

Een cursus Rotterdams voor beginners werd ook nog even bijgebracht via het programmaboekje met zinsneden als “wat een pestpokkeweer”, het is regenachtig en ‘das toch geen porum”, dat is toch geen gezicht.

Voor de Jupilerzaal hangt het spandoek “Start” en vanaf dat moment stappen wij in het leven van Gerard, Nico, Kees, Leo en Youssef.

Het licht is nog maar net uit of de acteurs nemen je al snel mee het verhaal in. Met Rotterdamse humor leren wij het leven kennen van de vier Rotterdamse garagemonteurs met hun eigen besonjes.
Afgewisseld met prachtige nieuwe nummers van Thomas Acda wordt het publiek verwend op een heerlijk avondje theater!

  • De voorstelling speelt nog tot en met 16 april aanstaande in het Chassé Theater. Check hiervoor de website van het Chassé.

Reacties