Ben jij klaar voor een nieuw festival?

Struis 6
Foto: Noortje v Gestel

Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda | Live Art Festival Breda. LA Breda is een samenwerking van culturele partners in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum. Samen brengen zij op 8, 9 en 10 september het begrip Live Art tot leven in een driedaags festival.

“We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om dit gebied om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten. Met het nieuwe festival LA Breda laten we het grote publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met deze culturele broedplaats. Met een verrassend en toegankelijk Live Art programma voor jong en ouder publiek”, aldus de gezamenlijke partners.

Ruim 40 acts te zien op LA Breda

In het weekend van 8, 9 en 10 september kan jong en oud zich onderdompelen in een programma vol voorstellingen, installaties, workshops, battles, community art projecten en performances van diverse, vaak jonge makers. Ruim 40 programmaonderdelen zijn er te zien. Dit alles vindt plaats op vertrouwde plekken, maar vaker nog op onbekend terrein, in al die geheime huizen en loodsen van het industriële KlaversJansen. Het hele gebied wordt ontsloten voor het publiek. Op zondag richt het programma van LA Breda zich ook op gezinnen met jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Kunst leeft en disciplines worden verbonden

Live Art is zinnenprikkelende kunst, dicht op de huid van het publiek, grensverleggend, vaak op ongewone locaties en in verrassende combinaties. Het brengt kunst letterlijk tot leven en verbindt theater, circus, muziek, dans, visuele kunst met andere disciplines en (sub)culturen. Het publiek voelt zich onderdeel van de kunst die getoond wordt, soms zelfs samen gemaakt wordt, in het hier en nu.

KlaversJansen broedplaats voor kunsten van Breda

Het gebied KlaversJansen in Belcrum ligt op loopafstand van het station en maakt op dit moment een enorme ontwikkeling door. Het wordt de culturele broedplaats van de kunsten in Breda, waarbij Live Art centraal staat. Naast Podium Bloos hebben culturele organisaties de handen ineen geslagen. Samen met onder andere Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV|St. Joost, Schippers&VanGucht en het hernieuwde Electron positioneert het gebied KlaversJansen zich steeds steviger als broedplaats voor de kunsten van Breda. Dit gebied biedt dan ook de perfecte thuishaven voor het nieuwe Live Art Festival: LA Breda.

Meer informatie?

LA Breda komt tot stand met steun van de Gemeente Breda. Op 1 augustus wordt het complete programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Ga voor meer informatie naar www.labreda.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden