Extra voorstelling LA Live Art Festival Breda

Foto: Laura Lorman

In het weekend van 8, 9 en 10 september stond het gebied KlaversJansen in het teken van de eerste editie van LA Breda. Het Live Art festival kende een mooie eerste editie vol theater, muziek, circus, visuele kunst en installaties in de loodsen en huisjes op terrein KlaversJansen in Belcrum.

Het verlangen van de eenzaat van gezelschap Het Zuid Land keert wegens succes terug op vrijdag 6 oktober.

LA Breda

LA Breda kijkt terug op een afwisselend en gedurfd evenement dat tot stand kwam met de culturele partners uit het gebied. Met het festival werd meteen de potentie van het festival goed zichtbaar. Bijna alle leegstaande ruimtes waren in gebruik genomen. Niet voor niets heeft de Gemeente Breda het terrein aangewezen als de nieuwe culturele hotspot van de stad. Het wordt een plek waar talentvolle kunstenaars midden in de samenleving staan, een plek van maken en vermaken.

In het weekend bezochten zo’n 2.700 bezoekers het festival. Zij konden zich onderdompelen in de wereld van Live Art met theater, dans, muziek, circus en visuele kunst. Naast lokale makers als Guilherme Miotto, Dyane Donck en Rogier Telderman waren ook veel jonge kunstenaars, amateurs en professionals te zien met voorstellingen en installaties. Op ongewone locaties kwamen de kunsten tot leven. Sommige voorstellingen waren speciaal voor het festival gemaakt.

Een van de voorstellingen komt nu op veler verzoek eenmalig terug. Het jonge gezelschap Het Zuid Land imponeerde met Het verlangen van de eenzaat, sfeervol neergezet in een oud huis aan de Minister Kanstraat.

Het Zuid Land is geïnteresseerd in filmisch theater. Voor LA Breda onderzochten theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers het begrip eenzaat. Het resultaat was de prachtige voorstellingen Het verlangen van de eenzaat, waarin de verschillende gezichten van een eenling getoond worden.

De voorstelling speelt twee keer:

  • op vrijdag 6 oktober, om 20.30 uur en om 21.30 uur. Voorafgaand aan de voorstelling wordt verzameld bij Podium Bloos.
  • Kaarten kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via www.podiumbloos.nl of bij beschikbaarheid aan de avondkassa.

Let op: de capaciteit is beperkt. De kaartverkoop is gestart op 28 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen