Rauw Hees Teder een singer-songwritermiddag

Foto: Leon Weterings

Rauw Hees Teder is een singer-songwritermiddag in het Houtje Touwtje Strogebouwtje op creatief bedrijventerrein STEK. Op zondag 22 oktober zijn er optredens van Alex Hedley en Aline Hilderink.

Aline Hilderink

Muziek zat er bij Aline al vroeg in. Ze was 8 jaar toen ze begon met drumles en op haar 13e begon ze met gitaar spelen. Sinds 2014 maakt ze gebruik van een loopstation en is ze begonnen met piano spelen. In 2014 deed Aline mee met de BNDeStem Cultuurprijs voor singer/songwriters. Het jurycommentaar over Aline: “Zeer veelbelovend, leuk, fris en ondanks haar jonge leeftijd komt ze al redelijk zelfverzekerd over. Haar stem is mooi en zuiver, de presentatie innemend en oprecht.” In september 2017 verscheen haar eerste cd 1317.

Alex Hedley

Alex Hedley (UK) uit Dorset is een kippenvelmachine. Sommigen noemen hem live, zien een religieuze ervaring. Iemand die gaat zitten, begint te spelen, te zingen en je met een gezegende stem diep raakt. Zijn muziek wordt vergeleken met Nick Drake en John Martyn. Zijn EP Shadow Lake, die uitkwam in 2016, nam hij op met producer John Cornfield die eerder samenwerkte met Muse, Robert Plant en Supergrass.
Daaropvolgend tourde Alex Hedley uitgebreid door Engeland en in november van hetzelfde jaar speelde hij shows in Nederland ter promotie van de release van de Shadow Lake EP in Nederland. Momenteel werkt Alex aan zijn tweede EP die gepland staat voor 2018. De eerste single van deze EP, This Life, kwam op 20 oktober uit via King Forward Records.

 

  • Het Houtje Touwtje Strogebouwtje zit aan de Veilingkade 9a in Breda.
  • Zaal open om 14.30 uur, aanvang optredens 15 uur.

 

De entree voor deze middag is gratis. Wel vragen ze een vrijwillige bijdrage van de bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen