Documentaire Avicii eenmalig bij Pathé

Pathé Breda organiseert op donderdag 26 oktober in samenwerking met House of DJ’s een speciale avond rondom de eenmalige vertoning van de muziek-documentaire van het moment, ‘Avicii True Stories’.

Deze documentaire van filmmaker Levan Tsikurishvili volgt het leven van dj Avicii, vanaf het allereerste begin tot zijn bestorming van de wereldwijde hitlijsten. Ook speelt de worsteling met zijn fysieke en mentale gezondheid – een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt in de muziek industrie – een rol in de documentaire. De documentaire is slechts eenmalig, als speciale event cinema-productie wereldwijd te zien in de bioscoop en dus ook bij Pathé Breda.

In het kort

‘Avicii: True Stories’ geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de Grammy genomineerde producer, tekstschrijver en artiest Avicii (ook bekend als Tim Bergling), één van werelds grootste artiesten uit de live muziekindustrie. Voor de eerste keer vertelt Tim zelf de over zijn succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. Tijdens deze vertoning is ook exclusief het allerlaatste optreden van Avicii in Ushuaia, Ibiza, gefilmd op 28 augustus 2016, te zien.

Regisseur Levan Tsikurishvili volgde elke stap van Avicii en zat de superster met zijn camera dicht op de huid. Van zijn megashows voor een 80.000-koppig uitzinnig publiek in zijn thuisstad Stockholm tot zeer persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de uitdagingen in zijn carrière en de ziektes waaronder hij gebukt ging.

Ook bekende artiesten als Tiësto, David Guetta en Nile Rodgers komen in True Stories aan het woord over de druk die beroemdheid met zich meebrengt. Daardoor biedt True Stories ook een algemeen inkijkje in de muziekscene.

Inleiding en muzikale omlijsting

De avond wordt vanaf 19:30 uur in de foyer muzikaal omlijst door dj Dina van Dienst en Pat Baker. Om 20:30 uur leidt Peter Stevens, Artist Manager bij Spinnin’ Records de film in. Stevens begeleidt dj’s strategisch en langdurig zodat ze een succesvolle carrière kunnen opbouwen. Hierdoor kan hij als geen ander een exclusief inkijkje in het roerige leven van een dj geven!

Meer info

Tickets zijn verkrijgbaar op www.pathe.nl/breda. Meer informatie over de documentaire vind je hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen