Gouden Palm-winnaar te zien in Breda

Foto: Creative Commons

Deze week gaat The Square in première. Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon: een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. The Square won op het Internationale Filmfestival in Cannes de Gouden Palm voor beste film. Naast The Square zijn er nog films te zien in het Chassé Cinema.   

In het kader van de Kristallnacht Herdenking Breda toont Chassé Cinema de film Ida. Polen, 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft.

Op maandag 13 november toont Chassé Cinema als onderdeel van de filmcolleges Four weddings and a funeral. Een heerlijke romantische komedie die diverse prijzen heeft gewonnen, waaronder een BAFTA voor Beste Film en een Golden Globe voor acteur Hugh Grant.

Tijdens de woensdagdocu staat de film No place for a rebel centraal. Opono keert na 16 jaar terug uit het rebellenleger van Joseph Kony. Maar het is best moeilijk om zijn draai te vinden in de maatschappij. Na afloop van de film sluiten regisseurs Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos aan voor een nagesprek

Op woensdag 15 november strijkt het Amerikaanse Sundance Film Festival neer in Chassé Cinema. Geniet van een gevarieerd programma met de beste prijswinnende korte films van het Sundance Film Festival 2017.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen