NAC kan zich morgen veilig spelen

Foto: Rinse Bulkmans

NAC speelt komende zondag zijn laatste thuiswedstrijd in de competitie. In het Rat Verleghstadion is de Friese club SC Heerenveen te gast. Eén overwinning zou voldoende moeten zijn voor NAC om zich te handhaven in de Eredivisie.

Welke speler verdient een kans om nu te spelen?

Iedereen is het erover eens dat dat Nijholt moet spelen in plaats van Vloet. Vloet heeft simpelweg niet gebracht wat we zouden verwachten. Ook Bart Meijers wordt veelvuldig genoemd als een speler die de aanhang graag op het veld ziet staan. Berry houdt het hierbij, hij denkt zelf dat er eerder spelers bij zijn die teveel kansen hebben gehad. Erik geeft aan niet teveel te wijzigen aan het huidige elftal in deze cruciale fase.

Wordt het de laatste thuiswedstrijd van Stijn Vreven?

Als je het de NAC supporter vraagt, dan barst hier de discussie fel los. Laten we eerst het seizoen afmaken en dan kijken waar we staan.  Dit lijkt ook de zienswijze van NAC zelf.
Het zorgt nu onnodig voor onrust, zeker met de laatste twee belangrijke “finales” die komen gaan. Velen vinden Stijn Vreven wel de juiste man voor NAC, met zijn passie, motivatie en strijdlust en zien hem dan ook graag als trainer volgend jaar.

Hugo kijkt vooruit naar volgend seizoen: “Volgend jaar staat er toch een andere groep, dan moet je maar zien wat de chemie is. De persoon Vreven en zijn bevlogenheid passen wel bij NAC, maar je mag je afvragen of hij het nog wel kan gezien de laatste wedstrijden.” Kylian denk dat het best zou kunnen dat Vreven zijn laatste thuiswedstrijd als coach van NAC gaat beleven. Als is hij het daar niet mee eens. Vreven past goed bij NAC, al doet hij ook niet alles goed. Maar welke trainer zou beter passen bij NAC?
Berry vindt Vreven ook niet altijd overtuigend wisselen en ook houdt hij te vaak vast aan dezelfde tactiek, maar mag hij desondanks best blijven.
Erik denk dat Vreven ook zijn laatste thuiswedstrijd voor NAC op de bank heeft gezeten. Een trainer die goed past in het NAC DNA, maar hij denkt dat NAC een nieuwe trainer voor de groep gaat zetten, om zo structureel te voetballen voor hogere plaatsen. Negen duels op de tribune zitten helpen Vreven hierin ook niet echt.
Namen die momenteel de ronde doen onder de supporters zijn die van o.a. Mitchell van der Gaag, Ernest Faber, Maurice Steijn en Hans Kraaij jr. En we hebben wel gezien dat trainers tegenwoordig ook kiezen voor de uitdaging, zoals Henk Fraser (Sparta) en John Stegeman (Go Ahead Eagles).

Ook de reacties op de Facebookpagina De Parel van het Zuiden zijn niet mals: Joost van Gurp: “Vreven IS nog steeds de juiste man. Als Smulders en de zijne dat niet zien zijn het een stel nac onwaardige blinde mollen. Dan moeten ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen en opstappen ….”. Edward van Google Mellema: “Stijn eerst zijn werk laten afmaken. Redden ze het zonder na competitie, dan verdient hij een standbeeldje! Toekomst hangt af van het spelersmateriaal.”. “Ga aub geen onrust zaaien net voor de 2 meest cruciale wedstrijden van het seizoen.”, reageert Pauline Gelens-Hoge. Ook van Chris Venmans mag Vreven blijven: “Als er een man is die passie, motivatie,strijdlust, en de juiste mentaliteit heeft voor een club, dan is het Vreven wel!”. Pierre Aarden waardeert zijn karakter: “Vreven is een vent met een geweldig instelling en voetbalhart.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden