Toon Hermans in spe? Geef je op voor de auditie!

Foto:

Altijd al liedjes van Toon Hermans willen zingen met zijn eigen muzikanten? Schrijf je dan nu in voor de auditie op 23 juni om tijdens de KAM op 15 september mee te doen aan het TOON – project van Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) Breda.

De melodie van ‘Carnaval festival’ uit de Efteling en de carnavals hit ‘Mien waar is mijn feestneus’ zijn nu overbekende melodieën, bekend bij jong en oud en gemaakt door niemand minder dan cabaretier Toon Hermans. In december 2016 zou Toon 100 geworden zijn. Dat moet volgens KAM gevierd worden. Daarom organisren zij in september het TOON-project.

Jaarlijks

De KAM is een jaarlijks, tweedaags evenement in het Chassé Theater, waar bijna 3000 muzikanten/dansers optreden en het publiek met meer dan 10.000 belangstellenden aanwezig is.  Elk jaar organiseert het bestuur van de KAM een speciaal project. Dit jaar staat het in het teken van Liedjes van Toon Hermans.

Zangers, zangeressen en zangroepen gezocht

KAM zoekt amateurzangers / zangeressen / zanggroepen uit Breda en omgeving die op zaterdag 15 september in het Chassé Theater liedjes van Toon willen zingen. Zij zullen daarbij begeleid worden door oud-muzikanten van Toon Hermans.

Audities

De audities voor het TOON-project zijn op zaterdag 23 juni in de Theaterzaal van de Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda. Deelnemers mogen zélf een lied van Toon kiezen voor de auditie. De jury kiest een aantal zangers die mee zullen werken aan het project. Voor de avond in september stelt de jury ook een lijst samen met liedjes van Toon die zij toe zullen wijzen aan de deelnemers.

De jury bestaat uit:

  • Erik Vlasblom, voormalig toetsenist/pianist van Toon Hermans. Daarnaast actief als componist.
  • Benny Ludemann, voormalig gitarist van Toon Hermans, geboren Bredanaar. Benny is ook bekend als de dirigent van het mandoline orkest Estrellita.
  • Herman van Hove, voormalig manager van Toon Hermans die in de afgelopen twee jaar met de voorstelling “in de schaduw van Toon” door Nederland en België reisde.

Inschrijven

Opgeven kan tot de sluitingsdatum 8 juni door een mailtje te sturen naar [email protected] o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, liedkeuze en keuze voor a capella, karaoke of begeleiding door een muzikant van ons.

In je mail beantwoord je de volgende vragen:

Naam:

Geboortedatum:

E – mailadres:

Titel van het te zingen lied:

Zingt met Karaoke: wel / niet

Zingt A Capella: wel / niet

Zingt met begeleiding van een muzikant van ons: wel / niet

Wanneer is KAM?

KAM vindt dit jaar plaats op 15 en 16 september in het Chassé Theater in Breda.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden