Een nieuwe piano voor Baronie MuziekTheater

Al sinds 1967 is Baronie MuziekTheater (BMT) niet meer weg te denken uit cultureel Breda. Wat ooit begon als Baronie Operette Breda is uitgegroeid tot een waar begrip in Breda met wervelende shows zoals Breda on Tour 2013 en 2015, dinnershows in 2016 en Je held of je Leven in 2017.

Zusterliefde

Ook dit jaar belooft een spetterende show te worden. Zusterliefde gaat over een nieuw café in Breda. Een vrouwencafé, maar waar mannen toch ook welkom zijn, dat wordt gerund door twee vriendinnen. Eén van de twee is in Breda geboren en heeft altijd het gevoel gehad dat ze terug naar Breda moest. Een show dus met een verrassend verhaal en bezoekers van zeer divers pluimage! 23, 24 en 25 November in de Boswachter, Mastbos Breda. Hier kunt u alvast kaartjes kopen.

Crowdfundingsactie

En nu, naast al dit plezier en vertier dat BMT voor u heeft mogen verzorgen, vragen ze dit keer ú om een gunst.  Ze zijn namelijk hard toe aan een nieuwe piano. De piano die ze nu hebben, valt letterlijk uit elkaar (kijkt u maar naar dit filmpje). En zonder piano wordt het oefenen en vooral het optreden voor BMT lastig. Financiële middelen voor de piano hebben ze niet zelf. Alle activiteiten die BMT doet, gaan naar de productie om deze betaalbaar te maken. Acties die de leden op touw hebben gezet voor de komende productie, zijn onder andere verkoop van wijn en creatieve potjes, spontane optredens, het koken van een Indische maaltijd. Maar voor een piano zijn de financiële middelen er niet. Vandaar deze actie.

Tipje van de sluier

En om voor u alvast een tipje van de sluier op te lichten; want waarvoor gaat deze nieuwe piano dan voor de eerste keer klinken? Een geheel nieuw verrassend stuk dat BMT eind 2019 of begin 2020 op ‘de planken’ gaat zetten. ‘De planken’ tussen aanhalingstekens, want het gaat op locatie gebeuren! Een locatie in Breda, en óver deze historische locatie in Breda! In samenwerking met andere amateurgroepen gaat BMT een unieke historische plek van Breda en tevens een stukje geschiedenis terughalen. Namelijk de Koepel in Breda! Dit prachtig erfgoed en wat er zich zoal heeft afgespeeld verdient aandacht van de Brabantse bevolking. Dus wat zou er mooier zijn om op deze monumentale locatie een prachtige piano te laten klinken.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden