Project ‘Tijd van je leven’ brengt eenzame ouderen bij elkaar

Foto: Tijd van je leven

Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan slaan GGD West-Brabant,¬†Nieuwe Veste Breda, CultuurCompaan Roosendaal, Cultuurbedrijf Bergen op Zoom en de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur de handen ineen. Bij het project ‘Tijd van je leven’ ontmoeten ouderen elkaar en volgen ze kunstworkshops. In 2017 en het afgelopen jaar werd in pilottrajecten een positief resultaat gehaald.

West-Brabantse ouderen die meedoen maken kennis met elkaar op een ontmoetingsdag. Daarna volgen ze workshops die worden gegeven door kunstenaars. De ouderen besteden met de kunstenaars aandacht aan thema’s die een belangrijke rol spelen in hun leven. Een arts-onderzoeker kijkt tijdens het hele project naar de effecten van kunst op de gezondheid, in samenwerking met verzorgingshuizen, wijkteams, huisartsen en vrijwilligersorganisaties.

Kunstenaars die willen bijdragen aan de workshops kunnen zich aanmelden via de website van ‘Tijd van je leven’. Zij gaan met verhalen van ouderen aan de slag in wijken of verzorgingshuizen. Ouderen die willen meedoen kunnen zich ook online aanmelden. Deelname is gratis. De eerste informatiebijeenkomsten worden in januari en februari 2019 in Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Halderberge gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen