College stelt ton beschikbaar voor vrijheidsfeesten

Foto: Alf van Beem

Het Bredase college stelt een budget van een ton beschikbaar voor stadsinitiatieven om 75 jaar vrijheid te vieren. In 2019 wordt het einde van de Duitse bezetting van Breda gevierd met een ‘evenwichtig programma van herdenken en vieren’. Verschillende organisaties, verenigingen en Bredanaars hebben al bij de gemeente aangeklopt met initiatieven.

Het college heeft subsidiecriteria vastgesteld om te kunnen bepalen welke initiatieven een financiƫle bijdrage krijgen. Zo moet er een balans zijn tussen herdenken en vieren en moeten initiatieven eigentijds en toekomstgericht zijn. Een andere voorwaarde is dat initiatiefnemers met elkaar moeten samenwerken.

Een ton
Het maximale budget van 100.000 euro voor de stadsinitiatieven is nog beschikbaar tot 15 maart. Op dat moment is het niet meer mogelijk om nieuwe initiatieven kenbaar te maken.Ā Initiatiefnemers ontvangen een uitnodiging voor een bijeenkomst op 27 februari met als doel het toelichten en bespreken van de criteria voor het beoordelen van de initiatieven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen