Cees Langeveld verlaat het Chassé Theater

Foto: Wim Verhoeve

Cees Langeveld (62) heeft gisteren intern bekendgemaakt dat hij dit najaar, na 22 jaar, stopt bij Chassé Theater. In die tijd heeft het theater zich ontwikkeld tot een drukbezochte podiumvoorziening voor Zuidwest-Nederland met artistiek hoogwaardige, vaak onderscheidende programmering en een goedlopend filmhuis.

“We hebben grote waardering voor de inzet van Cees Langeveld en wat hij voor Chassé Theater heeft betekend”, aldus de voorzitter van de raad van commissarissen, Hans Leenaars. “Wij hebben Langeveld benaderd toen het theater een moeilijke periode doormaakte. Hij had ervaring met het op de rails krijgen van schouwburgen in problemen en heeft dit ook in Breda op voortreffelijke wijze laten zien.” Hoewel voor velen een verrassing, was de rvc al langere tijd op de hoogte van zijn vertrek. “Daarom hebben we goed kunnen nadenken over toekomstige invulling van de directie en betrekken we hem bij de eerste selectie voor zijn opvolging”, aldus Leenaars.

Cees Langeveld kijkt met veel plezier terug op de achterliggende tweeëntwintig jaar. “Chassé Theater is een juweel. Om te zien, om er te werken en om wat er gebeurt. Met betrokken medewerkers en meer dan honderd vrijwilligers die met grote toewijding in het theater of filmhuis werken. Velen realiseren zich niet hoe bijzonder Chassé is met een programmering in alle genres. En dan ook nog in elk genre het hele spectrum van kleinschalig, experimenteel tot grootschalig, internationaal. Dat is vrijwel nergens. Zeker niet in combinatie met een filmhuis. Het is geweldig daar leiding aan te mogen geven en te merken dat ons theater wordt gewaardeerd door publiek, artiesten en medewerkers. De gemeente speelt hier een belangrijke en positieve rol in. Zij is al die tijd, ook gedurende de moeilijke tijden voor cultuur, loyaal geweest aan Chassé Theater.”

Langeveld gaat niet met pensioen. Hij wil zich de komende jaren blijven inzetten voor de cultuur in ons land, zoals hij nu een adviesfunctie vervult als lid van de Raad voor Cultuur en voorzitter is van de raad van toezicht van enkele podiuminstellingen. “De cultuur ligt me na aan het hart en ik hoop met mijn kennis en ervaring een bijdrage te kunnen blijven leveren aan dit bindende onderdeel in onze samenleving”, aldus Cees Langeveld.

Reacties

article
234004
Cees Langeveld (62) heeft gisteren intern bekendgemaakt dat hij dit najaar, na 22 jaar, stopt
https://breda.nieuws.nl/cultuur/234004/cees-langeveld-verlaat-het-chasse-theater/
2019-03-15T16:16:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/12/01213855/Chasse_Theater_Breda_Avond.jpg
Cultuur