Deze speelweek te zien bij Chassé Cinema

Deze week gaan Grâce à Dieu & God only knows in première. Grâce à Dieu is gebaseerd op de rechtszaak tegen kardinaal Philippe Barbarin, de aartsbisschop van Lyon.

Op een dag ontdekt Alexandre per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen. Regisseur Mijke de Jong wist drie topacteurs te strikken voor God only knows: Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten.

Duik tijdens Arts in cinema op vrijdag 5 april in het werk van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance, Tintoretto. Tintoretto: a rebel in Venice verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. De aankomende weken staan de maandagavondklassiekers in het teken van regisseur James Ivory. Autobiography of a Princess laat zien hoe onbetrouwbaar het geheugen is, en hoezeer de werkelijkheid gekleurd wordt door het verhaal dat we zo graag van ons leven willen maken.

De woensdagdocu is De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw. Een documentaire over het mysterie van muziek, de betovering, ontroering en onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bach’s monumentale werk. Voorafgaand aan de documentaire geeft Govert Jan Bach, programmamaker en auteur over klassieke muziek, een lezing over componist Johann Sebastian Bach.

Grâce à Dieu / v.a. do 4 apr
bekijk de trailer hierboven
Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen. regie: François Ozon / drama / met: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud / Frankrijk 2019, 137 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

God only knows / v.a. do 4 apr 

bekijk de trailer op de website van het Chasse
Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren. In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer.regie: Mijke de Jong / drama / met: Monic Hendrickx, Marcel Musters, Elsie de Brauw / Nederland 2018, 85 min / Nederlands gesproken

Tintoretto: a rebel in Venice | Arts in cinema / vr 5 apr, 14.00
bekijk de trailer op de website van het Chasse

Tintoretto: a rebel in Venice viert de 500-jarige verjaardag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. Het verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. Ontdek Venetië door Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, ontdekken we hoe een plaag de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto’s werk. regie: Peter Greenaway / documentaire / 90 min. / Engels, Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld.

Autobiograhy of a Princess | maandagavondklassiekers / ma 8 apr, 19.00
bekijk de trailer op de website van het Chasse

Een gescheiden Indiase prinses woont in ballingschap in Londen. Ze nodigt de ex-leraar van haar vader, Cyril Sahib, uit voor een jaarlijks theekransje, om herinneringen op te halen aan een gelukkiger verleden tijdens het kijken van oude filmbeelden van India. Zij houdt het liefst vast aan een rooskleurig beeld van het verleden. Cyril Sahib heeft echter een andere kijk op hun gedeelde verleden en haar vader. Zo laat deze strak geschreven karakterstudie zien hoe onbetrouwbaar het geheugen is. regie: James Ivory / drama / met: James Mason, Madhur Jaffrey, Keith Varnier / Verenigd Koninkrijk 1975, 58 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw | woensdagdocu / wo 10 apr, 19.00
bekijk de trailer op de website van het Chasse

Op zaterdag 13 april en zaterdag 20 april vertonen we de Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw. Daarom kunt u tijdens de woensdagdocu De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw zien hoe dit bijzondere concert tot stand komt. Filmmaker Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bach’s monumentale werk. Voorafgaand aan de documentaire geeft Govert Jan Bach, programmamaker en auteur over klassieke muziek, een lezing over componist Johann Sebastian Bach. regie: Cherry
Duyns / documentaire / Nederland 2016, 75 min. / Nederlands gesproken

Informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 1 april online te reserveren bij Chassé Cinema via chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema via 076 530 31 31.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen