Nog 49 dagen tot Breda Jazz

Foto:

Nog 49 dagen te gaan en het is weer zover: voor de 49stekeer gaat het Breda Jazz Festival van start op Hemelvaartsdag 2019. Nu het lentezonnetje zich behoorlijk laat zien begint het bij de liefhebber al te kriebelen. Vier dagen lang op pad en genieten van heerlijke muziek op de vele binnen- en buitenpodia in onze historische binnenstad.

Ieder heeft zo zijn redenen om het Breda Jazz Festival te bezoeken. Jazz hoeft niet door je aderen te stromen. Tijdens dit muziekfestival bijten de jazzliefhebber en gezelligheidsbezoeker elkaar niet. Dat is Breda Jazz. Een festival dat behoort tot de meest aansprekende muziekfestivals van Nederland, met vaak rond de 250.000 bezoekers. Behalve echte jazz hoor je ook aanverwante muziekgenres zoals blues, cajun, soul en latin.

Nog even en dan klinken de klanken van De Paarse Heide over de Grote Markt als startsein voor vier dagen muziekfeest in hartje Breda. Voor de vele vrijwilligers is het festival al lang begonnen. Maanden aan voorbereiding gaat vooraf aan een succesvol Breda Jazz Festival. Het inplannen van stagemanagers bij de bands en looporkesten, het bouwen van podiummateriaal, het samenstellen van het muziekprogramma, het maken van een festivalkrant. Voor de organisatie van het festival blijft het niet bij vier festivaldagen.

Volgend jaar staat de 50steeditie op het programma. Dat moet een hele speciale worden maar eerst kijken we uit naar de komende editie die start op donderdag 30 mei as. Hopelijk wordt het net zo’n zonnige gezellige en muzikaal hoogstaande editie als voorgaande jaren.

Tot Breda Jazz!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen