Kasteelwandeling o.l.v. VVV gids op Koningsdag

Foto: Mariëlle Houben

Wist je dat de oorsprong van het Nederlandse Koningshuis in Breda ligt? Op Koningsdag organiseert VVV Breda een rondleiding op het terrein van het Kasteel van Breda. De plek waar verre voorouders van onze Koning hun woonstek hadden.

Begin vijftiende eeuw trouwde de Duitse graaf Engelbrecht van Nassau met de Bredase Johanna van Polanen. Zo’n 150 jaar resideerden de Nassaus in Breda. Een periode waarin ze Breda tot grote bloei brachten. In het Kasteel van Breda, door Hendrik III van Nassau verbouwd tot renaissancepaleis, is tegenwoordig de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. Daarom is het alleen nog toegankelijk o.l.v. een gids van VVV Breda.

Op zaterdag 27 april kun je om 14.00 uur aansluiten bij een Kasteelwandeling. Tijdens deze wandeling krijg je een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. Je bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt je alles over het kasteel en de mooiste verhalen over de kasteelbewoners van vroeger en nu. Door deel te nemen aan de Kasteelwandeling draag je bij aan het behoud van het Kasteel van Breda.

VVV Breda organiseert de meeste laatste zaterdagen van de maand en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakanties wandelingen o.l.v. een VVV-gids.

  • Omdat het Kasteel van Breda op militair terrein staat, is een legitimatiebewijs verplicht!
  • De Kasteelwandeling start bij de VVV Breda, Stadserf 2 (achter de Grote Markt)
  • Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen).
  • Prijs: € 8,95 p.p. (€ 6,95 kind 6 t/m 12 jaar). Kinderen t/m 5 jaar en BredaPas-houders gratis
  • Graag van tevoren reserveren
  • Voor groepen zijn de wandelingen van de VVV Breda het hele jaar op afspraak te boeken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen