Britt-Marie was hier in première in Chassé Cinema

Deze week gaat Britt-Marie was hier in première in Chassé Cinema. Na 40 jaar huwelijk verlaat de 63-jarige Britt-Marie haar man. Met een flinke dosis moed begint ze haar nieuwe leven in het dorpje Borg.

De tweede film in de reeks klassiekers van Isabelle Huppert is La Dentellière. De 22-jarige Isabelle Huppert is een zwijgzame kapster die door haar grote liefde wordt vernederd en verlaten, waarna ze in een psychiatrische inrichting belandt. Huppert werd voor haar subtiele eerste hoofdrol door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer.

Duik tijdens Arts in cinema op dinsdag 16 juli in de opmerkelijke collectie van de Barnes Foundation. Renoir: revered and reviled vertelt het zelden vertelde verhaal van Renoirs artistieke heruitvinding als gevolg van zijn afwijzing van impressionisme in de vroege jaren ’90 van de 19e eeuw en verkent zijn impact op twee grote meesters van de 20e eeuw, namelijk Picasso en Matisse.

Woensdag 17 juli vertoont Chassé Cinema de woensdagdocu Cat Stories. Regisseur Carmen Cobos onderzoekt de emotionele redenen van miljoenen Nederlandse families om een kat als huisdier te houden.

  • Ga voor het volledige programma en tickets naar de website van het Chassé

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden