Hiphop met “touch of soul en jazz” op Belcrum Beach

Foto: Moody Mae

Op de laatste zondag van juli is Belcrum Beach wel weer eens toe aan wat zinderende, soulvolle klanken en laten ze daar in studentenstad Leuven nou een passend antwoord op hebben: Moody Mae brengt op zondag 28 juli vanaf 16.00 u. op het Bredase stadsstrand Engelstalige hiphop met een boodschap.

Zet je schrap voor aangrijpende rhymes op een live bedje van funk, soul en een”touch of jazz”! Moody Mae is hiphop uit Leuven. Onder aanvoering van een MC brengt deze zevenkoppige band met veel overtuiging en enthousiasme Engelstalige hiphop met aansprekende teksten over “mensen in het voorbijgaan”. Met hun mix van verschillende stijlen creëren ze een unieke vibe. De jonge Leuvenaars halen hun mosterd uit een heel breed muzikaal palet en rekenen dan ook uiteenlopende muziekgrootheden tot hun voorbeelden. De band put inspiratie uit hip-hopinvloeden van Nas, Big Krit, IAM en 'the inevitable' Anderson Paak, maar evenzeer uit de jazz van Dizzy Gillespie en Thelonious Monk.

Het gezelschap zorgt voor een wervelwind aan soulvolle grooves en oprechte, aangrijpende rhymes en werd daarmee twee jaar geleden -toen nog onder een andere naam- winnaar van de “Publieksprijs Rockvonk 2017”.
De zeven muzikanten van Moody Mae zijn Roel Meulemans (zang), Paulien Holemans (zang), Wim Buyens (drums), Jonas Bormans (gitaar), Samuel Cambien (bas), Simon Van Walle (saxofoon) en Levi Leïto Wynants Gonze (toetsen).

Zondag 28 juli, 16.00 u., toegang gratis. Veilingkade 12-15, Breda, www.belcrumbeach.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden