Diego Maradona in première bij Chassé Cinema

Deze week gaat Diego Maradona in première bij Chassé Cinema. De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy, 2015) gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Wegens grote belangstelling vertoont Chassé Cinema zondag 11 augustus nogmaals de documentaire Freek. “Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest en als mens tekort schoot nog rechtzetten?

Dinsdag 13 augustus wordt de gay film Retablo vertoond. De 14-jarige Segundo woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Als hij een geheime kant van zijn vader ontdekt stort zijn wereld in elkaar. De woensdagdocu A mindful choice toont twee moderne Ishaya monniken uit Nieuw-Zeeland die de wereld rondreizen om mensen te filmen die innerlijke rust ervaren. Balletdansers en schrijvers, zakenmensen, weeskinderen en gevangenen; hun verhalen laten zien dat innerlijke rust mogelijk is.

'

Reacties

video
237747
Deze week gaat Diego Maradona in première bij Chassé Cinema. De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif
https://breda.nieuws.nl/cultuur/237747/diego-maradona-in-premiere-bij-chasse-cinema/
2019-08-05T09:48:31+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2019/08/05094601/Diego-Maradona_st_5_jpg_sd-high_copyright-alfredo-capozzi.jpg
Cultuur