Het Grootste Museum van Nederland zoekt Bredase vrijwilligers

Foto: Publiek domein

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed.

Een jaar na de start werden er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van
de zestien aangesloten kerken en synagogen.

Gezocht: vrijwilligers Grote Kerk, Breda

Het Grootste Museum van Nederland is met recht een succes te noemen. En wegens dit succes zijn we nu op zoek naar honderden vrijwilligers, ook voor de Grote Kerk in Breda. Elke vrijwilliger bieden we unieke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo werk je bijvoorbeeld op de Grootste Werkplek van Nederland met een koninklijke allure. De indrukwekkende beeldhouwwerken, grafzerken, gewelf- en muurschilderingen maken de kerk niet alleen tot een plek voor religie, maar ook een belangrijke plaats voor kunst, geschiedenis en politiek. Als vrijwilliger maak je het mogelijk dat bezoekers van dit unieke gebouw kunnen genieten.

Grootse wervingscampagne

De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed in de Grote Kerk in Breda. Zij zorgen voor een welkome ontvangst, de uitgifte van audiotours en begeleiden evenementen die in de kerk plaatsvinden. Zonder vrijwilligers blijven deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom voert Het Grootste Museum van Nederland nu een grootse campagne om honderden nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de deelnemende locaties.

Meer informatie

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland,  een initiatief van Museum Catharijneconvent, mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds. Kijk voor de deelnemende locaties en hun vacatures op www.grootstemuseum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden