Open Dag in Stedelijk Museum Breda

Foto: Illustratie: Tosca van der Weerden. Ontwerp YURR Studio

Het Stedelijk Museum organiseert voor de tweede keer dit jaar een Open Dag! Op zondag 24 november zijn alle tentoonstellingen voor iedereen gratis te bezoeken en er zijn tal van extra activiteiten.

Kom kijken, luisteren en meemaken wat het museum te bieden heeft!

De heks van Dongen – Een kunstenaarsdorp in de 19e eeuw

In deze tentoonstelling wandelen sprookjesfiguren door de zalen en geeft waardin Antonia Muskens rondleidingen. Zij ontving in de 19e eeuw kunstschilders als August Allebé, Jozef Israëls en Max Liebermann in haar herberg in het Brabantse dorpje Dongen – een van de vroegste kunstenaarsdorpen van Nederland. Ook kunnen bezoekers hun portret laten tekenen in de tentoonstellingszaal.

Kunstkameraden: een waanzinnige wereld

In projectruimte NEXT zijn kleurrijke en diverse werken in de tentoonstelling Kunstkameraden: Een waanzinnige wereld te zien. Voor deze tentoonstelling zijn anderstalige kinderen gekoppeld aan een professionele kunstenaar uit Breda. Samen gingen zij aan de slag om kunst te maken.

Kunstveiling

De Cultuurkantine verzorgt tussen 14.00 en 16.00 uur een kunstveiling in het auditorium. Ongeveer 40 werken zullen worden geveild onder leiding van veilingmeester Fritz van Seydlitz Kurzbach. Kunstkameraden is een project van De Cultuurkantine, een stichting die zich inzet voor empowerment van jongeren die zich in een achterstandspositie bevinden.

De Collectie – 450 jaar kunst en geschiedenis

In deze tentoonstelling vertellen topstukken samen het verhaal van Breda. Bezoekers worden rondgeleid door leerlingen uit het basisonderwijs.

  • Kom dus kijken, luisteren en meemaken wat het museum te bieden heeft! Ontdek meer over de kunst en geschiedenis van Breda, en geniet van de ambiance in alle zalen en ruimtes van het museum en de extra activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden