Start kaartverkoop voor jubilieumeditie van Hartje Ginneken

Foto: Quinty Photography

Het Bredaas onderonsje op 12 september 2020 voor alweer de vijfde keer. Aankomend weekend begint op zaterdag om 09:00 de kaartverkoop, vorige week was er de buurtverkoop met daarvoor speciale codes. Die zijn uitgedeeld in het postcode gebied 4835. Binnen 1 uur was de Golden Circle helemaal uitverkocht. Nu rest nog de gewone en VIP kaarten.

De ticketprijzen zijn gelijk aan die van voorgaande jaren. Het advies is wel, zet het wekkertje op tijd voor de kaartverkoop; zaterdag 18 januari om 09:00 begint het!

Jubileumeditie Hartje Ginneken

“Met de vijfde editie voor de deur, kunnen we de balans op maken.”. zo laat de organisatie weten. “Er misten nog wat artiesten op het lijstje, maar we gaan er daar weer een paar van afstrepen. We kunnen nu bekendmaken dat Blof op onze jubileum editie komt. De meest gestreamde band van 2019 en een van de grootste bands van Nederland. Ze passen wat ons betreft heel mooi in het rijtje wat Hartje Ginneken al gehad heeft met, Guus Meeuwis, De Dijk, Golden Earring, Andre Hazes Jr en ga zo maar door. ”

De organisatie is zo trots als een pauw natuurlijk, dat ze deze band hebben kunnen strikken voor de 5e editie. Wat ooit begon als een buurtfeestje is uitgegroeid tot het evenement waar Breda naar uit kijkt. Tevens komen ook WULF, Nick & Simon en Rolf Sanchez de boel op z’n kop zetten. Ook hebben nog wat verrassingen die gedurende de komende maanden bekend worden gemaakt. “Wat we gemerkt hebben afgelopen jaren is dat het de totale cocktail is die Hartje Ginneken zo speciaal maakt. De locatie is uniek, het ons-kent-ons gehalte, de vele vrijwilligers die helpen en de steun van het (lokale) bedrijfsleven en dan als ultieme topping, de 7000 mensen die Hartje Ginneken bezoeken en elk jaar enthousiaster worden. Het is ook juist dat hele pakket wat ons als organisatie de drive geeft om hier het hele jaar door mee bezig te zijn.”

Terug naar het begin

“Op 11 oktober 2015 kwamen wij(Johan en Joris), als twee vrienden en inmiddels al een tijdje de organisatie van Hartje Ginneken, in Café Boerke Verschuren samen op het idee om een ‘buurtfeest’ te organiseren in het Ginneken. Onder het genot van een drankje werd daar verder over gefilosofeerd en al snel kwamen we tot de conclusie er wel heel veel haken en ogen zaten aan het organiseren van iets van de omvang als Hartje Ginneken nu is.” Toch bleef het kriebelen en gaande weg werd het Schoolakkerplein de bron van de vele ideeën. Waarom het Schoolakkerplein? Het Ginneken, verdiende een feest waarbij gezelligheid voorop staat. Het wijkblad heet niet voor niets “Ginneken Bruist”, dus het werd tijd om het Ginneken weer te laten bruisen. Er moest een feest komen voor alle Ginnekenezen, Ginnekenaren en Bredanaren. Een echt ons-kent-ons feestje maar dan midden in de wijk het Ginneken.

Ook was er vanaf minuut 1 de duidelijke wens om Guus Meeuwis richting Breda te krijgen. Maar hoe doe je dat? Een gloednieuw feest, geen reputatie, en op een plein midden in een dorp. Die combinatie, plus 1 van de grootste artiesten van Nederland naar dat pleintje halen. Dat bleek niet makkelijk. Sterker nog, nu bijna 6 jaar later zeggen we nog wel eens tegen elkaar;’’hoe hebben we dit ooit voor elkaar gekregen’’.  We waren zelf redelijk bleu in het geheel zelf boeken van zulke grote namen en alles wat daar bij kwam kijken. Maar het moest en zou lukken. Het ging nog bijna fout toen er in het wijkblad al de melding stond dat Guus Meeuwis zou komen naar Hartje Ginneken alleen wij hadden nog geen handtekening staan. Het bleek de grootste hobbel te worden voor het eerste jaar. Uiteindelijk alle plooien glad gestreken en daar stond hij dan op 10 september 2016. Guus Meeuwis voltallig met band op dat dorpspleintje in het Ginneken. Joris en ik zaten in een hoekje van het podium als twee kindjes in een snoepwinkel onze ogen uit te kijken en te genieten. Het kostte bloed, zweet en tranen maar Hartje Ginneken was geboren. Dit niet op de laatste plaats door de hulp van alle bedrijven die Hartje Ginneken en warm hart toe droegen en nog steeds dragen. Zonder al die hulp, was en is het simpel weg niet mogelijk om zon evenement met een line-up met Nederlandse top artiesten weg te zetten.

Zo groeide het idee van Hartje Ginneken van buurtfeestje, zoals we het de eerste keer noemde, uit naar een evenement. Een evenement wat vorig jaar zijn hoogtepunt beleefde door in korte tijd uit te verkopen. Dat Hartje Ginneken wel het karakter moet hebben van een buurtfeest staat bij ons als organisatie nog steeds met stip op 1, gezelligheid boven alles. Vanaf het eerste moment was bij ons duidelijk dat bij en tijdens Hartje Ginneken de gezelligheid op nummer 1 staat. Dat dat gepaard gaat met een goede organisatie en goede line-up spreekt voor ons vanzelf. In alles is Hartje Ginneken uniek en dat maakt het zo mooi. Er is geen enkel andere evenement wat dezelfde locatie deelt. Er is geen feest van zon grote (7000 man) midden in een woonwijk ergens anders. De line-up maar ook zeker niet te vergeten, alle buren. De buren die het feest zon verschrikkelijk warm hart toe dragen. Tuurlijk heeft iedereen er ook ‘’last’’ van maar die ‘’last’’ weegt lang niet op tegen alle gezelligheid en samenhorigheid die Hartje Ginneken brengt in de wijk, dat merken we al jaren. Alle hulp en medewerking die we krijgen van alle buren is enorm. Of het nou gaat om auto’s verplaatsen of een bakje koffie tijdens de opbouw, het maakt ze niets uit. Dat maakt Hartje Ginneken nou zo mooi.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden