Het Breda Festival komt terug: sterker dan ooit

Zoals zoveel prachtige evenementen dit jaar gaat in onze stad ook het grootste muziekevenement niet door. Het Breda Jazz Festival wordt voor het eerst sinds de oorsprong in 1971 afgelast. Er zal een onvoorstelbare stilte heersen in de Bredase binnenstad gedurende het Hemelvaartsweekend.

De stad zal verstoken blijven van 4 dagen swing jazz, blues, gospel en oude stijl jazz muziekklanken. En dat doet pijn, heel erg veel pijn. De festivalorganisatie zal als doekje voor het bloeden de komende dagen digitaal aandacht besteden aan het Breda Jazz Festival via de bekende social media kanalen.

Je mist het pas als het er niet is. Met het Breda Jazz Festival is dat niet anders. Breda op zijn best, is een veelgehoorde typering voor het muziekfestival. Gezellig, ongedwongen, sfeervol. Dat maakt het Breda Jazz Festival ook zo populair. Het gratis kunnen genieten van de vele soorten muziek maakt het evenement zo laagdrempelig.  Een grote diversiteit aan bezoekers komt daar jaarlijks op af.  Geeft elkaar de ruimte om maximaal te genieten van de muziek dat er op de vele podia wordt gespeeld.

Wat rest zijn de herinneringen. Die zijn talrijk en zullen zeker worden aangehaald de komende dagen. Door de bezoekers, de muzikanten, het festivalbestuur en de vele vrijwilligers. Het Hemelvaartsweekend is dit jaar voor menigeen een gapend gat in de agenda. Het voorspelde zomerweer geeft daarbij een dubbel gevoel. Wat als……..en aan de andere kant toch de mogelijkheid om te genieten van wat wel kan in onze mooie stad.

Laten we ons daar in deze tijd aan vasthouden. En aan de wetenschap dat het Breda Jazz Festival volgend jaar terugkeert in onze agenda’s. Dat de muzikanten, de Bredase horeca en de festivalorganisatie staan te trappelen om volgend jaar een onvergetelijke jubileumeditie neer te zetten. Dat is niet vanzelfsprekend. Het Coronavirus heeft ons daar snoeihard van bewust gemaakt. Denk daarom goed na wat jij kunt doen als stadgenoot, ondernemer of bezoeker om er voor te zorgen dat het Breda Jazz Festival volgend jaar beter dan ooit kan terugkomen.

We weten inmiddels dat alleen samen alles kan. En bedenk dat de muziek van nature zodanig met ons verbonden is, dat wij haar niet kunnen ontberen, ook al zouden we het willen. We zien elkaar tijdens het volgende Breda Jazz Festival op 13 t/m 16 mei 2021!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen