Dansgezelschap de Stilte introduceert een nieuwe serie voorstellingen in het eigen theater

Foto: De Stilte

Dit weekend trapt de Stilte af met nieuwe serie openbare jeugdvoorstellingen in het eigen theater aan de Markendaalsweg. Omdat de Stilte het belangrijk vindt dat ieder kind samen met zijn (groot)ouders het theater kan bezoeken is het jij-bepaalt-wat-je-betaalt-systeem van toepassing voor alle voorstellingen.

Bepaal zelf wat je kunt of wilt missen en koop een kaartje voor een euro, vijf euro of een tientje voor een dansvoorstelling.

Openbare voorstellingen

In 2022 presenteerde de Stilte programma’s en voorstellingen voor 70% van alle Bredase basisscholen. Ook bezochten kinderen van 50 kinderopvanglocaties en locaties van de buitenschoolse opvang van Kober Kinderopvang een voorstelling in groepsverband. Met de introductie van de nieuwe jeugdserie in het eigen theater is het programma compleet: kinderen bezoeken in verschillende publiekssamenstellingen (in schoolverband, familieverband of met de opvang) een jeugdvoorstelling waardoor podiumkunsten (nog) meer onderdeel van het dagelijks leven worden. Met het jij-bepaalt-wat-je-betaalt-systeem breekt de Stilte een lans voor gezinnen met een smalle beurs.

‘We zien nu al aan de kaartverkoop dat het jij-bepaalt-wat-je-betaalt-systeem nieuwe doelgroepen trekt’ – zakelijk leider van de Stilte Jan Baanstra

Wacht ’s Even en Vliegende Koe

Op zondag 17 september is Wacht ’s Even te zien in het eigen theater: een voorstelling voor de allerkleinsten al vanaf 6 maanden waarin een wereld zich ontvouwt uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano en twee dansers.

Op zondag 29 oktober is de kleutervoorstelling Vliegende Koe geprogrammeerd. Twee meisjes en een jongen gaan op de vleugels van de verbeelding de strijd aan met elkaar. Wie speelt met wie als je met zijn drieën bent?

Binnenkort te zien in theater de Stilte

  • Zondag 17 september 2023 om 10:00 uur (uitverkocht) en 11;30, Wacht ’s Even 0,5+
  • zondag 29 oktober 2023 om 11:00 uur, Vliegende Koe 4+
  • zondag 4 februari 2024 om 10:00 en 11:30 uur, Blikvangers 1+ (première)

Kijk voor meer informatie en kaarten voor de voorstellingen op https://www.destilte.nl/nl/eigen-theater/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen