Margôt Ros met voorstelling ‘Brabantse nachten zijn lang’ in Chasse Theater

Na succesvolle optredens in haar geboortestad Eindhoven tourt actrice Margôt Ros de komende tijd door de rest van de provincie met ‘Brabantse nachten zijn lang’. In deze solovoorstelling vertelt ze met humor en liefde over de Brabantse volksaard en haar jeugd in een Eindhovens middenstandsgezin. ‘Mijn vader heeft me geleerd hoe je het leven kunt vieren.’

Op zondagmiddag 26 november staat ze in het Chasse Theater in Breda.

“In ‘Brabantse nachten zijn lang’ laveer ik tussen echt gebeurd en absoluut verzonnen”, zegt Margôt Ros, die bij velen bekend is van de comedyserie Toren C. “De verhalen zijn hilarisch en sprankelend, maar soms ook pijnlijk. Ik vertel over familieruzies die totaal uit de hand lopen, de ontmaagding met carnaval, troostende worstenbroodjes en andere kroonjuwelen van Brabant. Het is ook leuk voor mensen die toevallig van buiten de regio komen. ‘Brabantse nachten’ is een bonte avond in mijn eentje. Samen met het publiek.”

Uitverkocht Parktheater

In december 2022 stond de actrice een maand lang met deze voorstelling in het grotendeels uitverkochte Parktheater in Eindhoven. Dat smaakte naar meer. “Ik ben heel blij dat ik de komende weken door de provincie mag touren. Ook om te praten over de verschillen tussen Brabant en de Randstad, waar ik nu al heel lang woon. Ik voel me zeker thuis in Amsterdam, maar altijd als ik naar het zuiden rijd, gaat mijn hart toch weer sneller kloppen.”

Goed sterven is een kunst

Een hoofdrol in ‘Brabantse nachten zijn lang’ is weggelegd voor ‘ons pa’, de vader van Ros die in 2017 overleed. Al was hij allesbehalve een ideale vader, ze heeft in de laatste fase nog veel van hem geleerd. “Hij heeft me laten zien hoe je het leven tot het allerlaatste moment kan vieren. En dat goed sterven ook een kunst is. Brabantse nachten heeft serieuze momenten in zich, maar ik wil het publiek vooral met een goed gevoel naar huis laten gaan.”

Theater De Kring 

‘Brabantse nachten zijn lang’ is op zondagmiddag 15.00 26 november te zien in het Chasse Theater Breda. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.chasse.nl.

Binnenkort ook te boeken in De Breda App

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen