Concertkoor Breda zingt op 21 april Fauré en Vivaldi

Foto:

Concertkoor Breda voert werken uit van Vivaldi en Fauré, waaronder diens beroemde Requiem, op 21 april in de Willibrorduskerk, Kerkstraat 1 in Teteringen.

Op zondagmiddag 21 april om 15.00 uur brengt het Concertkoor Breda het Requiem en het Tantum Ergo van Gabriël Fauré en het Credo, het In Exitu Israël en het Et in Terra Pax Hominibus van Antonio Vivaldi ten gehore onder leiding van zijn dirigent Geert van den Dungen.

Het requiem dat hij niet speciaal voor een overledene zou hebben geschreven, maar gewoon omdat hij mooie muziek wilde schrijven, is misschien wel zijn meest iconische werk geworden. Sinds de eerste uitvoering in 1888 heeft Fauré nog jaren aan zijn meesterwerk gewijzigd en toegevoegd. Het concertkoor gaat dit ontroerende Requiem uitvoeren in de originele bezetting.

De uitvoerende solisten zijn sopraan Enide Lebrocquy en bariton Jussi Lehtipuu. Verder met Jelena Bazova op het orgel en de strijkers van het Symfonisch Collectief Breda.

Kaarten à € 25 (s.v.p. pinnen) zijn verkrijgbaar voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk.

Er is gratis parkeergelegenheid bij de kerk en na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de Dorpsherberg, gelegen direct naast de kerk. Eventuele verdere informatie vindt u op de website www.concertkoor.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen