Stichting Kielegat viert 88-jarig bestaan met eigen Kielewall

Foto: redactie

Op 3 november 2024 is het zover: Stichting Kielegat, voorheen bekend als BCV, viert met trots  haar 88-jarig bestaan. Een indrukwekkend carnavalsjubileum, want dat is maar liefst 8 keer 11  jaar! De rijke traditie van Stichting Kielegat willen ze op een bijzondere manier eren: met een  prachtige muurschildering in de Bredase binnenstad.

Om dit te realiseren is de  carnavalsstichting een crowdfunding campagne gestart.

Kielegatse Muurschildering 

Stichting Kielegat heeft de handen ineengeslagen met Blind Walls Gallery en woningcorporatie  Laurentius om het Kielegat te verrijken met een eigen muurschildering. Blind Walls Gallery, het  museum op straat, heeft al meer dan 160 kunstwerken gerealiseerd in Breda. Deze  muurschilderingen vertellen het verhaal van de stad en geven verwaarloosde plekken een  nieuwe betekenis. Nu is het tijd voor een muur die het Bredase carnaval eert. 

Crowdfunding voor kleurrijk Kielegat 

Om deze droom te realiseren, heeft de Stichting steun van carnavalsliefhebbers nodig! Daarom  is een crowdfunding-campagne gestart om de Bredase carnavalsvierders een blijvende  herinnering te geven. De campagne heeft al ontzettend veel steun gekregen van gulle gevers. Met meer dan €10.000 opgehaald, bijna 80% van het doel bereikt, is de kleurrijke muur al bijna in  het zicht! Maar er ontbreekt nog een laatste stukje om dit initiatief tot leven te brengen.  

Jouw bijdrage kan het verschil maken en helpen dit project te realiseren. Met de donaties kan de  stichting de kunstenaar betalen, een hoogwerker huren en alle verf en materialen aanschaffen  die nodig is om de Bredase stad te laten stralen met kleur en creativiteit! Wil je dit initiatief nog  een extra zetje geven? De campagne loopt nog tot 20 april 2024. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen