Tijdspeuren op het NS station

Rondom het 400-jarige bestaan van de wijk Belcrum ontmoeten 370 leerlingen, hun leerkrachten, de acteurs van Theaterwerkplaats Tiuri en hun theaterregisseurs elkaar. Vandaag vonden de presentaties plaats op 7 bijzondere speellocaties in de wijk Belcrum.

De eerste ontmoetingsateliers hebben in maart en april plaatsgevonden. Groepen van KBS de Spoorzoeker werden tijdens deze ateliers gekoppeld aan Tiuri-acteurs. De leerlingen deelden hun kennis over de geschiedenis van de gekozen speelplekken met de acteurs van Tiuri. De acteurs van Tiuri verzorgden de warming up en de brainstormsessies. Geschiedenis en brainstorms vormen uitgangspunt voor de co-creatie van kleine voorstellingen. Direct na de meivakantie is gestart in samengestelde groepen met repetities onder leiding van hun regisseurs of choreografen op diverse plekken in de wijk. Vol enthousiasme gaan alle betrokkenen de samenwerking aan, om elkaar buiten de muren van hun dagelijkse omgeving te ontmoeten en samen iets moois te creëren.

De 7 locaties: Pastoor Pottersplein, CS Breda, Klavers-Jansen, De Faam, Limonadefabriek, Belcrum Haven en de Speelhuislaan. Het project werd mede mogelijk gemaakt door De Spoorzoeker, Tiuri, Kunstbalie, Open-up! /Fun-Kids, Gemeente Breda/ Via Breda, Comité Belcrum400 en Partyverhuur Breda.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden