Weekagenda Mezz vanaf 28 september

Foto: Asja Vossen

Een druk programma deze week in Mezz dat op donderdag begint met Dance For Culture en Wantwo Trash en verderop in de week folk, New Wave en heavy Metal.

DO 01-10 Dance For Culture: Dannic + Suyano + Kill The Buzz + Gila + Joshua J.

 

Breda is al jaren hofleverancier van dj/producer talent aan de internationale dance scene, denk aan Tiësto en Hardwell. Wat de internationaal vermaarde Bredase dj/producers met elkaar gemeen hebben is dat ze hun roots, hun ‘hometown’ Breda, niet vergeten en graag iets terugdoen voor de stad. Zo ook op deze avond. Dannic, Suyano, Kill The Buizz, Gila en Joshua J draaien belangeloos ten behoeve van Jeugdcultuurfonds Breda.

Jeugdcultuurfonds Breda zorgt ervoor dat Bredase kinderen die thuis in armoede leven tóch hun culturele talenten kunnen ontwikkelen. Wie weet worden zo de allernieuwste Bredase dj talenten weer ontdekt.

Jupiler zaal / 23.00 – 04.00 uur / toegang €10 / minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar
 

DO 01-10 Wantwo Trash: Reverend Deadeye (US) + Vintage Vince (BE)

WantwoTrash heeft weer twee puike eenmansbands weten te strikken voor vanavond. Het éénmans vuilnisbakkenorkest van Reverend Deadeye heeft zich gespecialiseerd in basale Deltablues, ranzige garage en schuimende rock ‘n’ roll met christelijke teksten. Vincent ‘Vintage Vince’ Slegers. Deze jongeman afkomstig uit Herentals klinkt alsof hij opgroeide naast de Mississipi of op een katoenveld. Echte hillbilly country blues!

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €6 

VR 02-10 The Handsome Family (US) + King Dalton (BE)

De Amerikaanse alternatieve folkduo The Handsome Family is inmiddels alweer aan het negende studioalbum toe. Thuis opgenomen in Albuquerque en Chicago, creëert het getrouwde koppel Brett en Rennie Sparks een psychrockwereld waar David Attenborough en David Lynch om middernacht samenkomen in een Honky Tonk bar.

King Dalton klinkt sexy als Prince, groovy als Morphine en rauw als Tom Waits. De Gentse band bestaat bovendien uit doorwinterde muzikanten. Nu is ook het eerste album daar.
De band walst van opzwepende folk naar lome psychedelica tot aanstekelijke pop met countryriedeltjes en funky uitspattingen. Stilstaan is geen optie.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €14 

VR 02-10 Thrashbangers: Pene Corrida + Note To Amy

Thrashbangers Night is terug! Ditmaal met een editie vol partymetal. Pene Corrida is een zeskoppige partymetalband die gehuld in Mexicaanse kledij en attributen hits van toen en nu combineert in een spetterende show. De cover van Salsa Tequila van Anders Nilsen bereikte in korte tijd ruim 200.000 views op YouTube en Dumpert.

Pene Corrida neemt je tijdens hun show mee van hits van nu naar de guilty pleasures van de jaren ’90. Van Miley Cyrus naar The Backstreet Boys en van David Guetta tot Abba. Verwacht een daverende lichtshow, rookkanonnen, muzikaliteit tot in de puntjes en een unieke energieke ervaring.

Note To Amy haalt muzikale inspiratie uit punkrock, metal en rock, met pakkende refreinen, donkere teksten, tomeloze energie en krachtige, heldere vocalen als sterkste troeven.

Kleine zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €7

ZA 03-10 The Gentle Storm ft. Anneke van Giersbergen + Stream of Passion

Dat je samen sterk staat bewijzen Anneke van Giersbergen en Arjen Lucassen met hun spannende nieuwe heavy metal en rockproject The Gentle Storm. Op de in maart verschenen dubbel-cd The Diary brengt de band met gastmuzikanten uit o.a. Stream of Passion en Ayreon een authentiek verhaal met een muzikaal gevarieerd geluid. The Gentle Storm is een bijzonder orkestrale rock- en metal-project van hoog niveau.

In april bracht Stream of Passion hun album A War of Our Own uit, geheel gefinancierd via crowdfunding. Op dit vierde album heeft de band zijn sound geperfectioneerd. Het is progressiever en melodischer dan voorgaande albums. Ook Daniel Cardoso, toetsenist van Anathema, droeg een steentje bij. Breken met het platenlabel bleek een zegen; Stream of Passion had op dit album de volledige vrijheid.

Jupiler zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €18

ZA 03-10 I love New Wave

New Wave Sounds gaat in deze editie terug naar de echte, obscure, onbekende new wave uit de jaren 80.  Af en toe komt er een bekend nummer van The Cure, Simple Minds en Talking Heads voorbij.  Deze editie staat in het teken van Front242, Einsturzende Neubauten, Fad Gadget, Cabaret Voltaire, Bauhaus, Gang of Four, Shriekback en nog veel meer. Verwacht dus de donkere new wave!

Kleine zaal open 22.00 uur / aanvang 22.00 uur / toegang gratis  

ZO 04-10 Ruben & Julius

Jong geleerd is oud gedaan. Ruben Annink, bekend van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, vormt samen met zijn vriend Julius Philips een jong, muzikaal duo dat pop- en folkliedjes maakt.

Ruben Annink is de bekende van het stel. Samen met Ali B zong hij in de studio van De Wereld Draait Door het nummer Terwijl jullie nog bij me zijn. Ruben zong steevast door, terwijl de halve studio, met Ali B voorop, in ontroerd was.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden