Weekagenda Mezz vanaf 30 november

Het programma van de MEZZ voor deze week begint op donderdag met twee optredens. In de Jupiler zaal kun je gaan kijken naar CCC Inc., terwijl in de kleine zaal Hallo Venray het weekend opent.

Het bloed van rasmuzikanten CCC Inc. kruipt waar het niet gaan kan. Na een sabbatical in 2014 gaat CCC Inc. weer op tour door Nederland. Gerijpt en verdiept bloeit de muziek als nooit tevoren, zijn de samenzangen scherper dan ooit en spat het plezier van het podium. CCC Inc. bestaat al sinds 1967 en wordt gezien als de beste folk- en Americana-band van Nederland. Donderdag 3 december staan ze in de Mezz met hun ‘Time Travellers 2015’- tour. Het concert is semi-seated.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €18

 

Donderdag 3 december – Hallo Venray

Al sinds 1987 maakt Hallo Venray de lokale clubs en kraakpanden onveilig met hun psychedelische noiserock. Vergelijkingen met The Velvet Underground en Neil Young zijn snel gemaakt. Precies tien jaar geleden kwam Hallo Venray’s klassieker ‘Vegetables & Fruit’ uit. Tien jaar later geldt het album als een regelrechte Nederrockklassieker; reden voor Excelsior Recordings om het voor het eerst op vinyl uit te brengen.

Henk Koorn, zanger/gitarist van Hallo Venray, kijkt er naar uit: “Vegetables & Fruit is een veelgevraagde plaat die niet meer te krijgen is. We brengen hem uit op vinyl met prachtig artwork. We gaan de plaat live integraal spelen. Veel van de nummers komen door ons uitgebreide repertoire live niet meer aan bod, daarom is het te gek om ons eens te focussen op deze songs.”

Kleine zaal open 20.00 / aanvang 20.30 / toegang €13,50

Vrijdag 4 december – Herman Brood Academie on tour

De Herman Brood Academie gaat weer met acts van de opleiding on tour langs verschillende podia in Nederland. Bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy en Taymir hebben hun roots op de Utrechtse opleiding liggen. Deze acts zijn allemaal uitgegroeid tot bekende namen in de muziekindustrie. Deze editie staan The Legs, Radio Eliza en Silent War op het programma.

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang gratis

 

Zondag 6 december – Nunki – Proud of the South

Nunki bezingt de avonturen die zich afspelen op een sprookjesachtig planeetje. Het gezelschap vertelt dromerige muzikale verhalen met een sterke visuele ondersteuning. De debuut-EP van het zestal brengt de muzikale reis waar ze in 2011 mee begonnen tot uiting. Sindsdien hebben ze hard gewerkt aan hun eigen sound, die kan worden omschreven als theatrale postpop.

Kleine zaal open 16.00 / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

Zondag 6 december – Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

Shantel is de onbetwiste koning van de balkanpop. Met zijn hossende mix van woeste polka’s, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer en de nodige electronische invloeden weet hij keer op keer het publiek aan het dansen te krijgen. Samen met zijn opzwepende en flamboyante begeleidingsorkest Bucovina Club Orkestar is hij bezig aan een nieuw album en zal hij eind dit jaar de tent gaan afbreken! Zondag staat hij in de Mezz in het kader van zijn Viva DiASPORA tour 2015.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €19

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden