Weekagenda Mezz vanaf 11 januari

Een mooi begin van het nieuwe jaar met een bomvol programma met onder andere Hans Teeuwen & The Painkillers, Tarantino night met de Reservoir Dogs band en eighties krakers bij 80’s Verantwoord op zaterdag.

DO 14-01 BLAStcafé

Het Bredase architectuurplatform BLASt organiseert zes keer per jaar het BLAStcafé, telkens rondom een thema. Het eerste BLAStcafé is in Mezz en staat in het teken van de jaarlijks uit te reiken welstandsprijs. Wat zijn de beste architectonische en ruimtelijke plannen die behandeld zijn in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) in Breda? BLASt en BNA-Kring West-Brabant hebben een selectie gemaakt uit een grote hoeveelheid plannen en de winnaar wordt op 14 januari bekend gemaakt door de voorzitter van de CRK, Henk Korteweg. Bij aanmelding op de website van BLASt verzeker je jezelf van 2 consumptiebonnen en een bijzondere verrassing!

Kleine zaal open 19.00 uur / aanvang 19.30 uur / toegang gratis

DO 14-01 Hans Teeuwen & The Painkillers – Popstukken

Hans Teeuwen klinkt ongekend swingend op zijn tweede album Popstukken. Met Nederlandse teksten en een flinke dosis rock ’n roll laat hij zijn ongefilterde en absurdistische gedachten de vrije loop. Zijn band The Painkillers bestaat uit de absolute top van de Nederlandse jazzwereld. Samen staan ze garant voor een avond die werkt op de beenspieren en de lachspieren.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €21

VR 15-01 Tarantino Night: Reservoir Dogs Band

Op 7 januari komt de langverwachte nieuwe film van Quentin Tarantino uit: The Hateful Eight. Om dat te vieren kun je op 15 januari in Mezz terecht voor een lekkere Tarantino-avond met een tributeband die de sfeer uit zijn films live weet neer te zetten. Reservoir Dogs Band bestaat uit Nederlandse en Belgische muzikanten die de cult en de pulp uit de Tarantino-films naar het podium brengen. Ze spelen de soundtracks in hun eigen authentieke stijl. Alle fijne songs komen voorbij, zoals Little Green Bag, Son Of A Preacher Man, Bang Bang, Misirlou, Stuck In The Middle With You. Allemaal gearrangeerd voor een echte ultieme Tarantino experience.

Korting door combi van film en concert
Ga je tussen donderdag 7 en vrijdag 15 januari naar de nieuwe film van Tarantino in Pathé Breda? Bewaar dan je bioscoopkaartje. Daarmee krijg je korting op het concertkaartje voor 15 januari in Mezz.
Let op: maximaal 4 kortingtickets per persoon. Alleen verkrijgbaar via de website en kassa van Mezz. Als je de speciale kortingkaart aanschaft, moet je bij de ingang je bioscoopkaartje laten zien. Doe je dat niet, dan moet je het verschil van €4,50 bijbetalen.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €12 / bij combi met Pathébioscoopkaartje van The Hateful Eight €7,50

VR 15-01 The Fifth Alliance + IZAH

Bij The Fifth Alliance draait het allemaal om emotie. De vijfkoppige Bredase band mengt sludge, doom en post-hardcore met een vleugje black metal. De opkomende release Death Poems is een nieuwe stap voorwaarts: met intelligente songwriting, subtiele passages en grandioos gelaagde atmosferen is het hun zwaarste materiaal tot nu toe. Het is alweer bijna 2 jaar geleden sinds The Fifth Alliance in hun eigen stad heeft opgetreden, maar ze komen het goedmaken door hun nieuwe LP te presenteren en er een ongekend spektakel van te maken.

Postmetalband IZAH uit Tilburg heeft na een aantal veelbelovende releases nu eindelijk het debuutalbum Sistere uitgebracht. Het vijftal is niet bang om buiten de lijntjes van het genre te kleuren. Van atmosferische ambient en noise tot agressieve sludge- en postmetal, alles komt voorbij in de intense emotionele achtbaan.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €6

ZA 16-01 80’s Verantwoord

80’s Verantwoord laat de Mezz weer de hele nacht kraken in haar vinyl-voegen! De 7Inch Twins zijn onverwoestbaar en draaien tot ’t gaatje, VJ Clipsync komt weer met meer 80’s beelden dan je aan kan, je verzoekjes doe je bij de verzoekencomputer en de retrogames zijn er natuurlijk.

Jupiler zaal / aanvang 22.00 uur / toegang €11,50

ZO 17-01 Ode To The Quiet

De inspiratie voor Ode To The Quiet komt overal vandaan, van componist Claude Debussy tot bands als Efterklang, Sigur Rós en Radiohead. Ze spelen ‘stargaze’, een mix van klassieke piano, soundscapes, trip-hop, drones, western-gitaren en postpunk baslijnen. Dit alles komt samen in een cinematisch geheel, waarbij het verhaal zich niet voor je ogen maar in je hoofd afspeelt. Met een feilloos gevoel voor sfeer en dynamiek nestelen ze zich in je hoofd en nemen ze je mee op een bijzondere reis.

Kleine zaal open 16.00 / aanvang 16.30 / toegang gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen