In de voetsporen van Noortje Herlaar of Guido Spek?

Foto: Hofplein Breda

De theaterlessen van Hofplein Rotterdam zijn al 30 jaar een begrip in Rotterdam, maar ondertussen ook ver daarbuiten. Op maar liefst zestien verschillende leslocaties in de regio volgen duizenden kinderen en jongeren iedere week de lessen in zang, spel en dans. Ook in Breda bij Hofplein. Iets voor jou? Kom naar de open dag op zondag 17 april.

De leslocatie van Hofplein in Breda bestaat inmiddels 9 jaar. Wekelijks gaan maar liefst 130 kinderen en jongeren naar de bekende toneellessen van Hofplein Breda.

Vriendschappen voor het leven

Voor veel jongeren is Hofplein een tweede huis, een plek waar zij zichzelf kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontdekken. Voor sommigen betekende het zelfs de start van een glansrijke carrière zoals voor Jeroen Spitzenberger, Anne-Marie Jung, Guido Spek, Noortje Herlaar, Gaite Jansen, Joey van der Velden of Guillermo Hilversum. Voor anderen biedt Hofplein ‘een rol voor het leven’, want de toneellessen kunnen je helpen meer zelfverzekerd te worden of om hierin te groeien. Maar voor iedereen geldt: je beleeft er de tijd van je leven. Want behalve spelplezier worden er vriendschappen voor het leven gesloten.

Meer dan zang, spel en dans

De 11-jarige Meike Bervoets uit Breda bracht een bezoekje aan de open dag van de Jeugdtheaterschool en was zo enthousiast dat ze zich direct aanmeldde. “Het is heel erg gezellig en je leert er heel veel. Niet alleen zang, spel en dans, maar je durft ook meer. Ik ben zelfverzekerder geworden en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Je leert ook om voor jezelf op te komen.”

Josephine Sonneveld is 14 jaar en komt uit Zevenbergen. Zij meldde zich na een workshop op haar school aan bij de Jeugdtheaterschool. “De docent nam mij apart en vroeg of ik me er niet wat meer in wilde verdiepen.” Ook zij heeft het erg naar haar zin bij Hofplein. “Ik geniet ervan en kijk er elke week weer naar uit. Dat gevoel dat je soms hebt bij andere hobby’s, zo van, ik heb geen zin of liever nu even niet, dat krijg ik bij Hofplein niet. Hoe ik me ook voel als ik er heen ga, ik kom er altijd blij van terug.”

Ze raden iedereen aan om een kijkje te komen nemen tijdens de open dag. “Het is niet alleen gezellig en leuk. Je leert ook jezelf beter te kunnen uiten, zeker als tiener kan dit handig zijn”, vertelt Josephine. “Je krijgt ook een scheut zelfvertrouwen mee. In feite is de hele wereld een groot toneel en door de Jeugdtheaterschool heb ik kunnen inzien hoe ik mijn rol erin kan spelen.” Meike vult aan: “Je leert ook om voor jezelf op te komen. Je leert er dus heel veel en het is vooral heel erg leuk!”

Grande finale: De Werkplaats

Meike verheugt zich op De Werkplaats, de presentatie waarbij alle klassen aan het eind van het seizoen optreden voor familie en vrienden. “Ik vind het leuk dat je dan iets hebt geoefend en dat mensen dat dan leuk vinden. De eerste keer was het wel spannend.” Josephine zal dit jaar voor het eerst meedoen aan De Werkplaats: “Dit is het eerste jaar voor mij bij de Jeugdtheaterschool. Het geeft een kick om op dat podium te staan. Je vertelt een verhaal waar andere van kunnen genieten.”

Open dag

Het cursusaanbod van Hofplein Rotterdam bestaat uit theaterlessen voor iedereen van 2 tot 16 jaar. Van theaterlessen voor peuters en kleuters tot de bekende jeugd- en jongerentheaterlessen. Deze lessen staan ook centraal tijdens de open dag. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen een kijkje nemen in de lessen, maar ook actief deelnemen. Kijk voor meer informatie over Hofplein Rotterdam en de verschillende cursussen op de website van Hofplein.

Op zondag 17 april tussen 11.00 en 14.00 uur kan iedereen zelf eens een kijkje komen nemen op de open dag. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen dan ook proeflessen volgen. Jeugdtheaterschool Hofplein Breda is gevestigd in het Mencia de Mendoza Lyceum aan de Mendelssohnlaan 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen