In première bij Chassé Cinema

Foto: Breda Nieuws

Donderdag 19 mei gaan er drie films in première bij Chassé Cinema; Freeheld, Rebels en That Sugar Film. Maandag 23 mei begint de nieuwe filmcursus ‘I am a poor lonesome cowboy’ waar Jan Salden u in vier filmcolleges mee neemt in zijn liefde voor de ‘western’.

Filmcollege: I am a poor lonesome cowboy

De terugkeer van de western

ma 23, 30 mei, 6 juni en 13 juni

Dankzij recente films als The Revenant en The hateful eight  heeft het filmgenre ‘western’ hernieuwde aandacht gekregen. Het perfecte moment voor filmdocent Jan Salden om u in vier filmcollege’s mee te nemen in zijn liefde voor het filmgenre ‘western’; vol stoere helden, actie en avontuur, trektochten door maagdelijke landschappen en zonsondergangen. U krijgt een overzicht van de ontwikkeling van een genre dat vanaf het begin de filmgeschiedenis kleur heeft gegeven en u zult zien dat het een dynamisch genre is. Elk college wordt rijk geïllustreerd met beeldfragmenten.

Programma

ma 23 mei     college 1: De klassieke Amerikaanse western

ma 30 mei     college 2: De Eurowesterns

ma 6 juni       college 3: De moderne Amerikaanse western

ma 13 juni     college 4: De western iconografie

 

Aanvang 19.20 uur

De filmcolleges duren 2 uur.

Freeheld

v.a. do 19 mei

Laurel Hester is een zeer gewaardeerde rechercheur die al jaren met haar partner de straten van New Jersey drugsvrij probeert te houden. Haar privéleven komt tijdens werkuren nauwelijks ter sprake. Zo heeft ze zich nooit uitgesproken over haar seksuele voorkeur en weet niemand dat ze een serieuze relatie met de jongere Stacie heeft. Ze durft haar liefde voor Stacie pas openbaar te maken wanneer ze ontdekt dat ze terminaal ziek is. Ze heeft als laatste wens dat haar pensioenuitkering wordt uitbetaald aan de vrouw van haar leven, maar dat wordt door het politiekorps geweigerd. Met behulp van een homorechtenactivist gaan ze in een race tegen de klok, de strijd aan om gelijke rechten en een verandering in de wetgeving te bevechten.

regie: Peter Sollett / drama / met: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon en Steve Carell / VS 2015, 103 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

That sugar film

v.a. do 19 mei
That sugar film is het verhaal van een man die op zoek gaat naar de bittere waarheid achter suiker. Acteur Damon Gameau werpt zich op als proefpersoon in een uniek experiment om vast te leggen welke effecten het gebruik van veel suiker heeft op een gezond lichaam. Daarbij eet hij alleen dingen die algemeen bekend staan als ‘gezond’. In de loop van dit leuke én leerzame project belicht Damon ook een aantal problemen waarmee de suikerindustrie te kampen heeft, en laat hij zien op welke onverwachte plekken suiker op de loer ligt in de supermarkt. Deze film zal je ideeën over ‘gezond’ eten voorgoed veranderen.

regie: Damon Gameau / met: Damon Gameau en Stephen Fry / Australië 2015, 94 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

Rebels | ook te zien met Filmthuis

v.a. do 19 mei

Een groep Noorse schoolverlaters krijgt een speciale cursus om ze aan werk te helpen; twintigers – opstandig, agressief en onverschillig – die door de maatschappij al zijn opgegeven. Het is aan de coaches van het zogenaamde ‘Rebel project’ om de jongeren weer zelfvertrouwen te geven: een opgave die zowel mentaal als fysiek enorme kracht vereist.

 

De deelnemers aan het project zijn stuk voor stuk getroebleerd: hoe zeer ze hun oude gewoontes ook achter zich willen laten, het verleden zit ze altijd op de hielen. Zo heeft Jakob een alcoholprobleem, lukt het Maylen door haar ADHD maar niet om controle over haar leven te krijgen en kan de gepeste Kelly haar onzekerheid niet opzijzetten. Hoofdpersoon Jan Olav – net uit de gevangenis – droomt ervan een beroemde rapper te worden, maar is even vertederend als onvoorspelbaar, ook voor hemzelf. Toch lijkt de aandacht van de coaches en de intieme sfeer van de groep hem, en de anderen, de ruimte te bieden om langzaam maar zeker uit hun schulp te komen. Rebels richt zich geheel op het klaslokaal waar de groepslessen en individuele gesprekken plaatsvinden: een indrukwekkend portret van een groep jongeren, dat even hoopvol als schrijnend aanvoelt. Waar sommige van de jongeren opbloeien, lijken anderen getekend voor het leven: hoe kun je immers veranderen als iedereen het slechtste van je verwacht?

regie: Kari Anne Moe / documentaire / Noorwegen 2016, 91 min. / Noors gesproken / Nederlands ondertiteld

 

informatie
Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 16 mei online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op (076) 530 31 31. Op donderdag 19 mei geldt de premièreprijs voor de matinees en vroege avondvoorstelling, met uitzondering van Filmthuis:

Online bestellen: € 4,50

Aan de kassa: € 5,00

Filmthuis: € 8,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen