Twee nieuwe premières bij Chassé Cinema

Op donderdag 16 juni gaan er twee films in première bij Chassé Cinema. Tom Hanks schittert in de film A hologram for the king als een mislukte Amerikaanse zakenman die zichzelf weer op de rails probeert te krijgen door naar Saudi Arabië af te reizen en een zakenidee te verkopen aan een rijke vorst. Young Wrestlers concentreert zich op de vriendschap, overwinningen en strijd van zes 12-jarige jongens uit Noord-Centraal Anatolië, Turkije, die ervan dromen om worstelkampioen te worden. Mocht u vorig jaar La Vie de Jean-Marie gemist hebben, grijp woensdag 22 juni uw kans om niet alleen de film te zien maar ook uw vragen te stellen aan regisseur Peter van Houten!

La Vie de Jean-Marie | met nagesprek regisseur Peter van Houten

wo 22 juni, 19.00 uur
Fraai, poëtisch documentaireportret van een Franse pastoor. Jean-Marie is de oudste zoon van een groot gezin, waarvan de Nederlandse vader in 1948 een berg kocht in de Franse Pyreneeën. Daar is hij nu pastoor, waar hij waakt over het geestelijk leven van zo’n 25 dorpjes. Jean-Marie spreekt over de brutale afwijzing van zijn grote jeugdliefde in het dorp Olette, over zijn daarmee gepaard gaande acceptatie van het priesterschap en over zijn spirituele liefde op latere leeftijd voor zijn buurvrouw. Met zijn eenvoud, openhartigheid en humor weet hij ons te beroeren. Op zijn 75ste neemt hij een drastische beslissing en laat iedereen in verbijstering achter. Hij doet dat met een ongekende vitaliteit, oprechtheid én gevoeligheid voor vrouwelijk schoon. La Vie de Jean-Marie werd 4e in de Publieksprijs IFFR in 2015.

regie: Peter van Houten/Nederland 2014, 166 min./Frans en Nederlands gesproken/Nederlands ondertiteld/lange film

 A hologram for the king

v.a. do 16 juni

Ver weg van huis, in een nieuwe nog onvoltooide stad middenin de woestijn van Saudi Arabië wacht Amerikaanse zakenman Alan Clay (Tom Hanks) samen met enkele medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in holografische presentaties dag na dag op Koning Abdullah. Dit alles om het beslag op zijn huis te voorkomen en de studie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Maar vooral om maar ein-de-lijk iets geweldigs te bereiken. Ondertussen beleeft hij een onverwachte romance en ontdekt hij wat écht belangrijk is in het leven. A Hologram For The King is de verfilming van het gelijknamige boek van Dave Eggers (The Circle).

regie: Tom Tykwer / drama / met: Tom Hanks, Ben Wishaw, Sarita Choudhury en Sidse Babett Knudsen / VS en Duitsland 2016, 98 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 Young Wrestlers

v.a. do 16 juni

In Young Wrestlers zie we Turkse kinderen in hun dagelijkse routine op school, het internaat en tijdens de worstellessen op de mat. We zien hoe schoolhoofd en tweede vader Ibrahim en coach Ramazan advies geven en de kinderen naar alle wedstrijden rijden. De jongens willen zich bewijzen tegenover zichzelf en hun ouders. Ze worstelen letterlijk en figuurlijk met het leven (en elkaar). Alleen de sterkste jongens blijven overeind. De rivaliteit en ontberingen van de kinderen worden getoond in een documentaire vol humor, sympathie, frustratie, wrok en liefde.

regie: Mete Gümürhan / documentaire / Turkije, Nederland 2016, 90 min. / Turks gesproken / Nederlands ondertiteld

 informatie
Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 13 juni online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op (076) 530 31 31. Op donderdag 16 juni geldt de premièreprijs voor de matinees en vroege avondvoorstelling, met uitzondering van Filmthuis:

Online bestellen: € 4,50

Aan de kassa: € 5,00

Filmthuis: € 8,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen