Vier 5 mei feest bij Vliegend Museum met historische vliegtuigen en auto’s

apr 29 , 14:37 Cultuur
5mei 1 scaled
In samenwerking met The Dutch Polar Bears organiseert Vliegend Museum Seppe op zondag 5 mei 2024 een bevrijdingsfeest. Het evenement vindt plaats in Vliegend Museum Seppe op Breda International Airport, van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Een dag vol historie, inclusief formatievlucht

Je kunt tijdens het bevrijdingsfeest een reeks korte lezingen bijwonen over de cruciale rol van observatievliegtuigen en de training van piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Daarnaast zullen er militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld worden. Deze voertuigen, zorgvuldig gerestaureerd en onderhouden, vertellen de verhalen van de soldaten die ze bestuurden in de strijd om onze vrijheid. De eigenaren laten iedereen van dichtbij kennis maken met deze voertuigen.
Ook vliegtuigliefhebbers komen aan hun trekken. Diverse historische vliegtuigen komen op bezoek en rond het middaguur stijgen een aantal toestellen op voor een formatievlucht. Deze vliegtuigen speelden een cruciale rol bij training en observatie en zijn een levende herinnering aan de vrede en vrijheid die we vandaag de dag genieten.
Gastels Fanfare verzorgt de muziek tijdens het bevrijdingsfeest, die met hun optredens in de museumhangar een feestelijke sfeer zullen brengen.

Kom samen de vrede vieren

Bezoek voor meer informatie over het evenement zoals toegangsprijs en het volledige programma, de website van het Vliegend Museum .