VriendenLoterij Nationale Molendag trekt 135.000 molenbezoekers

mei 13 , 7:58 Cultuur
6641fb2d07e9a
Tijdens de 51ste editie van de Vriendenloterij Nationale Molendag afgelopen weekend bezochten circa 135.000 mensen ongeveer 750 molens.
Daar vonden allerlei activiteiten plaats: van pannenkoeken bakken tot rondleidingen, van concerten tot oud-Hollandse spelletjes. “We zijn heel tevreden. Het schitterende weer werkte natuurlijk mee en zorgde ervoor dat er veel buitenactiviteiten konden plaatsvinden”, zegt directeur-bestuurder Nicole Bakker van De Hollandsche Molen.

“Zo’n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers op en rond de molen", stelt Bakker. “Wij zijn hen en Het Gilde van Molenaars dan ook enorm dankbaar dat er weer zoveel enthousiasme en inzet was om al die duizenden belangstellenden te ontvangen.”
De Nationale Molendag wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.
Over De Hollandsche Molen
De Hollandsche Molen zet zich al ruim een eeuw lang in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Daardoor telt Nederland nog steeds zo’n 1.200 molens. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die je vaak ook kunt bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens ook daadwerkelijk kunnen draaien en malen. Sinds 2023 is de vereniging Koninklijk.