Het is week 3 van het 7 weken durende international photofestival BredaPhoto. Naast de vaste tentoonstellingen en de gratis XXL buitententoonstelling op het Chasséveld zijn er deze week weer verschillende activiteiten.
De film 'Werkmeister Harmonies' wordt vertoond in Club Solo (dinsdag 27 september); deze film was een inspiratie voor fotograaf Ine Lamers. In de stadsgalerij is op zondag om 16.30 een 'close encounter' met Sander van Bussel over 'Human Rights Tattoo'.
In week 3 van BredaPhoto zijn er weer verschillende activiteiten en evenementen. In het weekend staat 'The Absent State' centraal. The Absent State is een project van BredaPhoto en World Press Photo. Vijf fotografen van vijf werelddelen geven hun visie op de afwezige staat en wat zelfredzaamheid betekent in hun land.
Deze film wordt vertoond inClub Solo. In Club Solo is de tentoonstelling van Ine Lamers te zien. Ine Lamers werkt met fotografie, film en tekst. In Club Solo toont Lamers drie projecten die een ontwikkeling in haar werk omspannen: Collision (Londen, 1997), het boek London Matters (1998), werk uit de serie Untitled (Rotterdam, 1994 – 1995) en de installatie Werktitel: Proyekt Z (2010 – heden). De tentoonstelling is tijdens BredaPhoto te bekijken. Op 27 september wordt de film 'Werkmeister Harmonies' vertoond, de film was een grote inspiratiebron van de beeldende kunstenares.
Pechakucha is een avond gepassioneerde ‘prietpraat’ naar Japans concept. Tien sprekers delen op korte, heldere en inspirerende wijze hun passie en creativiteit. De versie van 27 september (vanaf 19:30 in de Mezz) staat in het teken van de fotografen van BredaPhoto (o.a. Mike Harris). Zij vertellen in 20 afbeeldingen x 20 seconden hun verhaal.
In het derde weekend van BredaPhoto zijn er weer tal van activiteiten.
Human Rights Tattoo is niet zomaar een idee van Sander van Bussel. Wat begon als een gratis tattoo laten zetten op Festival Mundial is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd project. Van Bussel's doel: de complete rechten van de mens getattoeerd op mensen, waarbij elk persoon een unieke letter krijgt. Die mag je overigens niet zelf kiezen, maar krijg je toegewezen. Je bent wel vrij om het lettertype te bepalen en de plek waar je de letter moet komen. Dat heeft geleid tot bijzondere taferelen: van ergens achter een oor, tot tussen twee tenen. De tussenstand tot dusver: 3000 tatoeages (van de 6673).
Benieuwd naar de oorsprong van Van Bussel's idee en welke landen de 'Human Rights Tattoo karavaan' inmiddels heeft afgelegd? Kom dan zeker naar de lezing in de Stadsgalerij. Kun je niet wachten? Kijk dan op desitevan Human Rights Tattoo. Daar vind je ook verhalen van deelnemers aan het project.
BredaPhoto brengt werk van ruim 70 fotografen samen. Je kunt vrij toegankelijk naar het Chassépark waar diverse werken van verschillende fotografen zijn tentoongesteld. Het is echt een aanrader om hier een rondje te wandelen, met spectaculaire, mooie maar ook indringende foto's op een XXL formaat.
Daarnaast zijn verschillende exposities te zien in o.a. het Breda's Museum, het stadsarchief en in het MOTI.
Kijk voor het volledige programma op de website van BredaPhoto
. Je kunt je passepartout (voor €16) online aanschaffen op BredaPhoto.nl
of voor €17,50 bij de Stadsgalerij aan de Oude Veste, het kloppend hart van BredaPhoto, of bij de informatiestand op het NS Station.