Deelnemers afvalraces ontmoeten elkaar

18 feb 2016, 13:46 post-format-gallery
bijeenkomst afvalrace dongen
Zondag 14 februari stond bij de deelnemers van De Afvalrace niet in het teken van de liefde, maar gewoon in het teken van sporten. Alle deelnemers, trainers en deelnemende sportscholen uit Heusden, Waalwijk, Oosterhout, Dongen en Breda ontmoetten elkaar om 10:30 uur bij De Cammeleur in Dongen. Onder het genot van koffie en thee werd er kennisgemaakt met elkaar en ervaringen uitgewisseld.
Rond 11 uur heette organisator Eric de Jong van EDJ Sports Entertrainment iedereen welkom en introduceerde hij Rob en Debby welke een training TACOYA gingen verzorgen. Tacoya is nog een redelijk onbekende sport in Nederland en staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Tacoya is een intervaltraining van circa 75 minuten, waarbij intensief bewegen telkens wordt afgewisseld met bewuste ontspanningsmomenten. Het is de enige Body en Mind les die ook het hart-long systeem aanspreekt. De deelnemers en trainers gingen helemaal mee in de training waarbij gebruik werd gemaakt van gewichten voor de kracht, maar ook uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en snelheid werden op de proef gesteld. Allemaal in rondes van vier oefeningen, afgesloten met een ontspanningsmoment. De laatste 15 minuten werden afgesloten met een totale ontspanningsoefening en iedereen kon volledig relaxed aan de lunch beginnen.
Ook de lunch stond uiteraard in het teken van gezond met onder andere heerlijke verse tomatensoep van Natuurlijk Tomaat uit Dongen. Na de lunch konden de aanwezigen kiezen tussen een bootcamp onder leiding van Eric de Jong of een live-event onder leiding van Straight-Line Business School. Deze business school is voor ondernemers of personen die meer uit hun business en leven willen halen dan ze tot nu toe doen. Gastspreker Kristof Kuppens van Straight-Line Business School wist in een korte tijd inzicht te geven in het creëren van structuur voor succes en resultaat. Of dat het nu gaat om succesvol zijn in een bedrijf of om succesvol te zijn in de strijd tegen de kilo’s. Het was voor iedereen een zeer leerzaam en boeiend uur!
Rond half 3 werd de dag dan ook succesvol afgesloten en kon iedereen naar zijn geliefde thuis terugkeren. Volg de Breda deelnemers via hun wekelijkse blogs .
groepsfoto afvalrace dongen